Your browser does not support JavaScript!
تولید محتوا شبکه اجتماعی
هر چه بیشتر در شبکه های اجتماعی باشید، بیشتر احساس انزوا می کنید

محققان می گویند افرادی که بیش از دو ساعت از روزشان را در شبکه های اجتماعی سپری می کنند، دو برابر بیش از افرادی که کمتر از یک ساعت در این شبکه ها می گذرانند، احساس انزوای اجتماعی می کنند. فیسبوک و سایر شبکه های اجتماعی برای ارتباط با افراد هستند، اما تحقیقات نشان می دهند که ممکن است مخالف این موضوع عمل کنند. به عنوان مثال تحقیقات دانشگاه پیتسبوگر نشان می دهد هر چه جوانان بیشتر در شبکه های اجتماعی می گذرانند بیشتر احساس انزوا می کنند. این تحقیق روی ۱۷۸۷ فرد بین ۱۹ الی ۳۲ سال انجام شد و نشان می دهد افرادی که بیش از دو ساعت در شبکه های اجتماعی می گذرانند، بیش از دو برابر شانس انزوای اجتماعی نسبت به دیگر افراد جامعه دارند. به علاوه این تحقیقات نشان می دهد آنهایی که بیش از ۵۸ بار در هفته شبکه های اجتماعی را مشاهده می کنند، بیش از سه برابر در معرض انزوای اجتماعی نسبت به افرادی که کمتر از ۹ بار در هفته این کار را می کنند، هستند.

انزوای اجتماعی در اثر استفاده از شبکه‌های اجتماعی

انزوای اجتماعی در اثر استفاده از شبکه های اجتماعی

انزوای اجتماعی زمانی رخ می دهد که یک فرد احساس عدم تعلق به اجتماع، تعامل واقعی با اجتماع و ارتباطات رضایت بخش داشته باشد. در گذشته انزوای اجتماعی مرتبط با افزایش خط مرگ بوده است. دکتر برایان پریماک نویسنده اصلی و مدیر مرکز تحقیقات رسانه، تکنولوژی و سلامت پیت بیان می کند: تحقیق راجع به این مسئله اهمیت بسیار زیادی دارد، چرا که مسکلات سلامت روانی و انزوای اجتماعی به مرحله همه گیر شدن بین جوانان رسیده است.

انسان ها ذاتا موجوداتی اجتماعی هستند، اما زندگی مدرن رو به سوی مجزا کردن افراد حرکت می کند به جای آنکه آنها را به هم نزدیک کند. در حالی که به نظر برسد شبکه های اجتماعی می توانند این خلاء را پرد کنند، اما تحقیقات ما نشان می دهد که آنها قادر به عملی ساختن این موضوع نیستند.

اما این نتیجه نهایی نیست! این محققان می گویند هنور اطمینان کامل از اینکه آیا شبکه های اجتماعی باعث انزوای فردی در دوران مدرن شده اند، ندارند. 

رسانه اجتماعی (شبکه اجتماعی) چیست

دکتر الیزابت میلر از تیم نویسندگان این پژوهش و پروفسور طب اطفال مرکز پیت می گوید: امکان دارد جوانانی که در ابتدا احساس انزوای اجتماعی پیدا کرده اند، به سوی شبکه های اجتماعی روی می اورند. و یا ممکن است افزایش استفاده از این شبکه ها به گونه ای به انها احساس انزوای اجتماعی از دنیای واقعی را منتقل کرده است. و یا ممکن است این موضوع به هر دوی این دلایل باشد. اما حتی اگر انزوای اجتماعی ابتدا پدید امده و سپس روی اوری به شبکه های اجتماعی رخ داده باشد هم، به نظر نمی رسد با حظور انلاین افراد در شبکه های اجتماعی حتی در موقعیت های ظاهرا اجتماعی، این احساس انزوا کم شده باشد.

دانشمندان چند تئوری برای شرح چرایی افزایش احساس انزوا ناشی از شبکه های اجتماعی دارند. به عنوان مثال، وقتی فرد زمان زیادی را در شبکه های اجتماعی می گذراند زمان کمتری برای رفتن به بیرون از خانه و تعاملات اجتماعی با دیگر افراد در دنیای واقعی پیدا می کند. به علاوه، گاهی افراد با پست هایی از سوی دوستانشان مبنی بر برگذاری مراسم و یا میهمانی ای می شوند که آنها دعوت نشده بودند، و احساس می کنند کنار گذاشته شده اند. و یا به عنوان نمونه ای دیگر، دیدن یک تصویر عالی و بی نقص و در بهترین زمان از دیگران، ممکن است منجر به بروز احساس هایی مانند حسادت و اینکه دیگران زندگی بهتر، موفق تر و شادتری نسبت به انها دارند شود. 

بسیاری از دانشمندان مردم را به کاهش زمان استفاده از شبکه های اجتماعی به منظور کم کردن احساس انزوای اجتماعی دعوت می کنند. باید در نظر داشت که شبکه های اجتماعی می توانند در تبلیغات کمک های گسترده ای به ما بکنند اما اینگونه مشکلات ممکن است باعث آثاری منفی روی نتایج به دست امده شود. پس بهتر است صاحبان کسب و کارها و بازاریابان به فکر سلامت فردی خودشان در کنار انجام کارهای جاری باشند تا کار موجب از میان رفتن سلامتی برایشان نشود.