Your browser does not support JavaScript!
طراحی کاراکتر
راهنمای طراحی کاراکتر برای مبتدیان

اگر در تلاش هستید تا با هنر طراحی خود به شخصیت های منحصر به فردی که خلق می کنید جان دهید، به شما پیشنهاد می کنم تا این مقاله را تا انتها بخوانید. هنگامی که شما مسئولیت طراحی یک مجموعه از کاراکتر ها را بر عهده دارید، بی شک شخصیت پردازی برای تمامی آن کاراکتر ها یکی از دغدغه های اصلی شما خواهد بود. یکی از راه های کمک کننده در شخصیت پردازی این است که خود را به جای یک به یک آن کاراکتر ها تصور کرده و با توجه به فکر ها، استعداد ها، انگیزه ها و جاه طلبی های کاراکتر، طرح مربوط به آن را به بهترین نحو شخصیت پردازی کنید. در حقیقت شما نیاز دارید تا با طراحی ظاهر هر کاراکتر بیننده را با داستان های پشت آن چهره مطلع کنید. برای این منظور حتی حالت چشم های کاراکتر ها در موقعیت های مختلف دارای اهمیت خواهد بود. 

هر فردی دارای روش خلاقانه منحصر به خود می باشد و راهکارهایی که در این مقاله پیشنهاد می شود کلی بوده و  به طور قطع در هنگام اجرا با روش مخصوص طراح سبب ایجاد کاراکتر نهایی خواهد شد. 

راهنمای طراحی کاراکتر برای مبتدیان

به طراحی کردن عادت کنید

طراحی یک مهارت است که برای موفقیت در آن باید زمان زیادی تمرین کنید. موضوعات مختلفی را انتخاب کنید و برای اجرا هر موضوع حداقل سه ساعت زمان بگذارید و پیش از آن فراموش نکنید که مبانی هنر طراحی را مطالعه کنید. به این ترتیب شما می توانید مبانی هنری نظیر آناتومی، ترکیب، رنگ، خط  و... را به طور عملی پیاده سازی کرده و بهتر درک کنید. 

مطالعه کاراکترها در فرهنگ پاپ

این روزها فیلم ها، انیمیشن ها و کتاب های ارزشمند زیادی وجود دارند که دسترسی به آنها آسان است و می توان با رجوع به آنها ایده گرفت. در این منابع می توان با شخصیت های بیشماری که هر یک داستان خاصی پشت ظاهر خود پنهان دارند وجود دارد. به طور مثال اگر شما قصد دارید تا شخصیت منفی طراحی کنید می توانید در منابع مختلف شخصیت های منفی تاثیر گذار بسیاری را مطالعه کرده و ایده مناسب برای شخصیت خود را بیابید. 

راهنمای طراحی کاراکتر برای مبتدیان


کتابخانه بصری مخصوص به خود را تشکیل دهید

برای حفظ زمان خود می توانید از مجموعه عکس های مورد علاقه و موثر برای کار خود را در یک فایل به خصوص جمع آوری کنید. برای این کار می توانید از  شبکه اجتماعی پینترس بهره ببرید.

ابزارهای خود را انتخاب کنید

اجازه ندهید ابزارها کار شما را تعریف کنند. به طور حتم سیستم کامپیوتر به شما کمک بسیاری خواهد کرد تا طرح خود را با سرعت بیشتری رسم نمایید، اما افراد مبتدی باید به اصول اولیه پایبند باشند. به هر میزان که مهارت بیشتری در این زمینه کسب کرده باشید می توانید از کیت های پیشرفته تری استفاده کنید. برای شروع یک sketchbook و یک نرم افزار فوتوشاپ درنیز کافی می باشد. 

با طراحی منحنی‌ها شروع کنید

زمانی که شما مردد هستید که کاراکتر شما به چه شکلی باید به نظر برسد، بهتر است تا کار خود را با تولید چند تامبنیل شروع کنید. در ابتدای کار جزئیات را در نظر نگیرید و به جای آن به طراحی اشکال بزرگتر بپردازید. همچنین استفاده از منحنی به جای خط در شروع کار به خصوص هنگام طراحی آناتومی کاراکتر زن بیشتر توصیه می شود. به خاطر داشته باشید که کاراکتر هایی که در طراحی آنها از خط صاف بیشتری استفاده شده است، شخصیت قوی و با ثبات تری را از خود نشان می دهد. 

راهنمای طراحی کاراکتر برای مبتدیان

صورت‌ها و چشم‌ها را طراحی کنید

مهم ترین جنبه های شخصیتی کاراکتر ها در چهره  های آنها واقع شده است و مهم ترین عضو چهره چشم ها می باشند چرا که اولین چیزی است که بیننده متوجه آن خواهد شد. زمانی که مردمک چشم ها کوچک طراحی می شود احساساتی همچون خشم، تعجب، ترس و هیجان را نمایان می کنند، در صورتی که اگر مردمک چشم ها بزرگ  طراحی شوند، نشان دهنده ی احساساتی همچون  احساسات غم و اندوه و شادی می باشد. پلک ها کم رنگ می تواند نشان دهنده ی تکبر، اعتماد به نفس و یا خستگی (بسته به این که ابروها چگونه طراحی شوند) باشد. 

راهنمای طراحی کاراکتر برای مبتدیان


برای کاراکترها ژست و زبان بدن تعریف کنید

وجود حالت بدن یک کاراکتر در کنار چهره برای بیان شخصیت ضروری می باشد. برای مثال حالت دست ها می تواند در بیان شخصیت و احساسات یک کاراکتر بسیار تاثیر گذار باشد. در طراحی کاراکتر هیچ گاه جاذبه زمین را فراموش نکنید، در نظر داشته باشید که جاذبه بر تمامی اعضای بدن کاراکتر شما باید تاثیر خود را نشان دهد. اگر جاذبه را نادیده بگیرید، حرکات کاراکتر شما غیر طبیعی و باور ناپذیر خواهد بود. 

بهترین جنبه‌های طرح اولیه خود را حفظ کنید

در اتود هایی که برای طراحی یک کاراکتر می زنید، متوجه نقاط قوت و ضعف خود می شوید. به عنوان مثال ممکن است شما قادر باشید با استفاده از خصوصیات چهره به خوبی خلقیات کاراکتر را نشان دهید و یا قادر باشید تا حرکات کاراکتر را به گونه ای طراحی کنید که مخاطب بتواند با آن به خوبی ارتباط برقرار کند. این جنبه های مثبت طراحی خود را حفظ کنید.

طراحی لباس مناسب برای کاراکتر

به کاراکتر خود مانند یک کتاب نگاه کنید. مخاطب آن را از صفحه اول یا همان صورت کاراکتر، به ترتیب تا صفحه آخر که پاهای آن می باشد مشاهده می کند. اما لباس جنبه دیگری به کاراکتر شما اضافه خواهد کرد. از لباس کاراکتر برای تکمیل نمایش شخصیت آن استفاده نمایید. لباس را جزئی از کاراکتر بدانید، نه چیزی افزون برآن. 

برای شخصیت‌پردازی کاراکتر از رنگ‌ها بهره جویید

در طراحی کاراکتر ابتدا از طیف خاکستری برای طراحی کلی استفاده کرده و سپس به تدریج رنگ ها را به طرح خود بیفزایید. رنگ های تیره سبب خواهند شد تا کاراکتر شما شخصیت سردی داشته باشند. در مقابل رنگ هایی همانند قرمز، آبی و سبز کاراکتر شما را گرم و بازیگوش نشان می دهند. 

راهنمای طراحی کاراکتر برای مبتدیان

ایجاد خلق و خو

لزومی ندارد کاراکتر های بدجنس همیشه با رنگ های تیره و یا سرد طراحی شوند. اما این موضوع به این معنی نیست که در طراحی آنها از هر پالتی استفاده نماییم. اما پالت انتخابی باید قادر باشد تا جنبه ای از شخصیت کاراکتر و تاثیراتی مانند ترس و یا تنهایی را القا نماید. به عنوان مثال رنگ زرد احساس هشدار را به مخاطبان القا می کند و یا رنگ قرمز به معنای خطر است. به همین ترتیب برای سایر خلقیات نیز  دست به انتخاب پالت رنگ بزنید.

با رعایت این موارد می توانید شروع به طراحی کاراکتر کنید. برای مطالعه بیشتر، به مقاله های زیر مراجعه کنید: