Your browser does not support JavaScript!
طراحی سایت
طراحی رابط کاربری
چرا باید درباره ی طراحی zero UI هیجان زده باشیم؟

آینده ای را تصور کنید که در آن نیازی به طراحی رابط های پیچیده برای ایجاد تعامل با محصولات وجود نداشته باشد.  Zero UI به این معنا نیست که به طور کامل طراحی رابط کاربری را حذف نماییم، بلکه بدین معناست که فرآیند جدید به گونه ای انجام خواهد شد که به جای صرف زمان بیش از حد برای طراحی جلوه بصری رابط ها، به مسائل مهم و مفید تری پرداخته خواهد شد. این امر درست کم شدن وزنهایی می باشد که می توانند به ما کمک کنند مسیر را راحت تر و بهتر پیش برویم. این امر نوعی ایجاد تغییر از مسیری است که در آن کنترل محیط صفحه نمایش و اشاره به معنای چیز های مختلف در آن به شیوه ای پیچیده پر اهمیت می باشد.

ما اکنون می باید تمرکز اصلی خود را صرف ایده گرفتن از رفتار، انگیزه ها و احساسات انسان ها کنیم. ما همواره باید جنبه های روانشناسی و ادراک انسان را در کار خود مورد توجه قرار دهیم. این که بدانیم چه انگیزه ای سبب می گردد تا مخاطب بر روی کلیدی خاص در صفحه کلیک می نماید، چگونه کاربران تمایل دارند تا اطلاعات را حفظ کنند و یا موانع اتخاذ یک تصمیم  چه چیزهایی می تواند باشد، از اهمیت بسیاری برخوردار است. اما برای تمامی زیبای های که یک رابط کاربری (UI) طراحی شده لازم است تا داشته باشد، دو نکته را در نظر می گیریم، ساده بودن نشانه ها و محرک بودن آنها.

رابط کاربری چیست

تجربه کاربری (UX) و رابط کاربری (UI) تعاریف و تفاوت ها

چرا طراحی Zero UI

زمانی که ما در حال حرکت در دنیای ارتباطات امروز می باشیم، که در آن اشیا، مردم و محیط های مختلف به کمک یک شبکه از اطلاعات نامرئی الکترونیکی گرد هم جمع می گردند، تصمیم اتخاذ می کنند، خدمات مورد نیاز خود را سفارش می دهند و بسیاری کارهای دیگر، و این موضوع باعث مش ود انتظار کاربران از رابط ها کمی پیچیده تر شود. یک سیستم می بایست بتواند پیش بینی کند که حرکت بعدی کاربر چه گونه می تواند باشد. اما برای موفقیت در این زمینه نیاز است بدانیم که آنها کجا قرار گرفته اند، هدف آنها چیست و به کجا قرار است تا بروند. پاسخ سوالات در این موضوع است که ما به عنوان یک انسان چگونه با کل این سیستم ارتباط برقرار می کنیم.

فکر نمی کنم کسی از سیستم ها و دستگاه های تعاملی، بدش بیاید. در واقع بر عکس، فکر می کنم که ما شیفته ی تمامی آنها هستیم چرا که دستگاه هایی زیبا هستند و سیستم ها هوشمندانه و خدمات ارائه شده به این طریق زندگی را برای ما آسان تر نموده است. بحث های جدی و نظرات مختلفی درباره ی اعتیاد به رسانه های الکترونیکی وجود دارد که در نهایت امر می توان گفت منفعتی که دنیای دیجیتال برای ما به همراه دارد از ضرر های آن بیشتر است. 

فکر می کنم همگان موافق این امر باشند که زدودن پیچیدگی ها از  این دستگاه ها و برنامه های موجود در آنها، می تواند وضعیت خیلی چیز ها را در زندگی ما بهبود ببخشد. نه تنها برای نسل های قدیمی تر که با وجود تلاش هایشان برای ارتباط برقرار کردن با این دنیای جدید، معمولا در استفاده از برخی برنامه های نرم افزاری دچار سردرگمی می شوند، برای تمامی ما نیز پیش آمده است که گاهی در به روز رسانی برنامه ها و یا استفاده از برخی خدمات دچار مشکل شویم.   

طراحی مناسب برای جلوه های بصری رابط ها

اصطلاح Zero UI به وجود آمده است تا طراحان را ترغیب کند به جای آن که زمان و انرژی خود را صرف این نمایند که اجزا طرح به چه ظاهری دیده می شوند و از فکر کردن به مسائل مهم دیگر غافل گردند، شیوه ای دیگر را برگزینند تا کاربران رضایت بیشتری تری داشته باشند. ما در درجه ی اول موجودات بصری هستیم، اما گاهی اوقات فراموش می کنیم که استفاده از سایر حواس انسان در انتقال یک تجربه تا چه اندازه دارای اهمیت می باشد و تا چه میزان حافظه و قدرت شناخت مغز نقشی کلیدی ایفا می کند. اگر ما قادر باشیم تا تمامی این حواس و امکانات را در نظر بگیریم و در طراحی به تمامی آنها توجه داشته باشیم، در نتیجه ی آن رابط های ساخته شده دارای خصوصیاتی همچون زیبایی بصری، کارکرد آسان، دقت و هوشمندی بیشتر در عملکرد خواهد بود. 

طراحی رابط کاربری Zero ui

طراحی رابط های کاربری در حقیقت به ما کمک می کند درک کنیم چگونه یک کامپیوتر و یا یک ماشین عمل می کند و ارتباط ما با عملکرد دستگاه را میسر می سازد. امروزه راه حل های بسیاری برای حل مشکلات طراحی رابط های کاربری و آسان نمودن کار با آنها وجود دارد که می توان از آنها بهره جست.

به هر حال، هنوز هم مجموعه های پیچیده ای وجود دارد که ما به دلیل نیاز خود به آنها سعی می کنیم تا خود را قادر سازیم تا از آنها استفاده نماییم. به عنوان مثال ورژن اپلیکیشن UBER  که برای ساعت های تولید شده در کمپانی اپل اختصاص یافته است، در اصل ساده سازی تجربه کار کردن با این اپلیکیشن نیازمند توسعه خاصی بوده است. تنها کافی است تا اپلیکیشن را باز نموده و یک را ماشین صدا بزنید. البته یک ایراد اساسی این اپلیکیشن این است که اگر یک جی پی اس به طور ناگهانی و به اشتباه برای کاربر دو ماشین  ارسال نماید، همین رابط کاربری آسان شده قادر نخواهد بود تا فرصتی در اختیار کاربر قرار دهد تا اطلاعات را تصحیح نماید و بنابراین، کاربر مجبور می شود تا از تلفن همراه خود استفاده کرده و با راننده تماس برقرار کند. 

نیاز به لایه های چندگانه ایمنی و افزونه هایی متعددی می باشد که باعث شوند این نوع رابط کاربری فراگیر شود. به عنوان مثال ساعت های اپل یکی از دستگاه هایی هستند که در آینده نه چندان دور به طور یکپارچه با این نوع رابط هماهنگ خواهد شد.

Zero UI برای هماهنگ کردن

تصور کنید که کاربر قصد دارد تا به بخش دیگری از کشور مسافرت کند و سیستمی وجود داشته باشد که بلیط هواپیما را رزرو کرده، صبح زود کاربر را بیدار کند، دستگاه قهوه ساز را به کار انداخته، به کاربر یادآوری کند که زمان حرکت دقیقا چه ساعتی می باشد و بهترین مسیر به فرودگاه را به او نشان دهد و ...، عملی شدن این تصور دور از ذهن نخواهد بود.

مدیران گوگل خبر از پیشرفت باور نکردنی و اتمی شدن اپلیکیشن های موجود در گوشی های تلفن همراه و کامپیوتر ها که تجربه های جدیدی برای کاربران خود را می دهد. بنابراین طراحان رابط ها به جای تمرکز بیش از حد در ایجاد جذابیت بصری طرح خود، ضروری است تا به هوشمندی عملکرد و سادگی کار کردن با آن در عین جذاب بودن رابط ها توجه نمایند.