Your browser does not support JavaScript!
طراحی گرافیک
طراحی پوستر
طراحی اینفوگرافیک
طراحی لوگو
استفاده از هنر خوشنویسی در طراحی گرافیک 

نوع نوشتار و طرح حروف همواره حرف هایی برای گفتن به ما دارند، چرا که ما اطلاعات را به صورت تایپوگرافی یا همان حروف نگاری دریافت می کنیم و چگونگی تایپ شدن و نوع نوشتار به کلمات رنگ می بخشند و بر روی حس انتقال معانی از طریق کلمات به ما به عنوان خواننده تاثیرگذار خواهد بود و می تواند فضایی نزدیک به لذت بردن، ترسیدن، تعلیم دیدن و یا تخیل کردن در ذهن ما ایجاد کند.

تایپوگرافی در درجه ی نخست یک مدیوم برای انتقال اطلاعات محسوب می شود، همزمان به عنوان کارکرد های اجتماعی نیز عمل کرده و با تاثیر گرفتن از دوره ی زمانی خود ظاهر می شوند. کلمات معاصر ریتم، زیبایی شناسی و فلسفه مخصوص به خود را دارند.

تایپوگرافی چیست

خوشنویسی یا همان کالیگرافی هنر تجسمی مربوط به نوشتن است و به نوعی طراحی و اجرا حروف به روشی خاص محسوب می شود، بنا به تعریفی دیگر خوشنویسی هنر فرم دادن به حروف و علائم نوشتاری به شیوه ای رسا، ماهرانه و هماهنگ می باشد. فونت های خوشنویسی از مدت ها قبل محبوبیت بسیاری نزد طراحان به خصوص طراحان گرافیک برخوردار بوده اند. کالیگرافی صرفا یک نوشتن ساده نیست بلکه بیشتر نوشتن سبک وار محسوب می شود. برای موفقیت در این رشته هنری شما نیازمند شناخت کامل سبک ها و مهارت های گوناگون نوشتن می باشید تا با تمامی شکل های ممکن تک به تک حروف آشنایی کامل داشته باشید.

استفاده از هنر خوشنویسی در طراحی گرافیک 

در بخش اول این مقاله سعی می کنیم تا به معرفی دو نوع دستی و دیجیتال هنر خوشنویسی پرداخته و در بخش بعدی کاربرد های این هنر در  طراحی گرافیک را مورد بررسی قرار دهیم. 

کالیگرافی چیست

خوشنویسی دستی

همانطور که از عنوان مشخص است، خوشنویسی دستی به کمک دست، قلم و جوهر و با به کارگیری سبک های مختلف به آفرینش هنری خود می پردازد. حسن خطاطی دستی در این است که شما می توانید نهایت خلاقیت خود را آزادانه و بدون مواجه با محدودیت های مربوط به نرم افزار، فونت و یا چاپگر  برای نوشتن حروف به سبک منحصر به خود به کار بگیرید. مشکل اساسی خطاطی به شیوه دستی هزینه های بالای آن نسبت به خطاطی دیجیتال می باشد.

در اینجا  بهتر است تا به پنج  نکته کاربردی و کمک کننده به کسب موفقیت در خوشنویسی بپردازیم:

  1. به خاطر داشته باشید تا همواره از قلمی مناسب استفاده کنید تا بتوانید آزادانه و به نرمی قلم را آن طور که باید به حرکت در بیاورید.
  2. از کاغذ با جنس و رنگ مناسب با طرح و سبک خوشنویسی شما استفاده کنید، توجه داشته باشید که جنس کاغذ به طوری باشد که خیلی لغزنده نبوده و جوهر بر روی آن پخش نشود.
  3. استفاده از جوهر مناسب که دارای رنگ و غلظت مناسب بوده باشد.
  4. هر سبکی که به کار می گیرید توجه داشته باشید تا فاصله کلمات نسبت به یکدیگر و نسبت به حاشیه صفحه در موقعیتی مناسب قرار گیرد تا خوانا تر باشد.
  5. به اندازه حروف و هماهنگی طرز قرار گرفتن حروف روی خط توجه داشته تا از لحاظ زیبایی شناسی اثر دارای ارزش باشد.

اینفوگرافیک خوشنویسی در طراحی گرافیک

خوشنویسی دیجیتال 

خوشنویسی دیجیتال با استفاده از فونت های طراحی شده توسط هنرمندان طراح و خوشنویس واقعی آثار خود را خلق می کند. امروزه نرم افزار های متعددی برای رونق گرفتن هر چه بیشتر خوشنویسی دیجیتال وارد باز شده اند نرم افزارهایی همچون بامبو فونت، فونت لب استودیو  و  اینک اسکیپ  برای خطاطی با حروف انگلیسی و نرم افزارهایی مانند  مریم، چلیپا، میرعماد، نستعلیق  و کلک برای خوشنویسی به زبان فارسی، همچنین نرم افزارهایی نظیر کرل، ادوبی فوتوشاپ و ادوبی  ایلیستریتور  نیز قابلیت استفاده جهت خوشنویسی دیجیتال را نیز دارا می باشند. مهم ترین از مهم ترین مزیت های خوشنویسی  دیجیتال صرفه اقتصادی آن نسبت به خوشنویسی دستی و امکان استفاده راحت تر از آن در آثار مربوط به طراحی گرافیک دیجیتال می باشد.

خوشنویسی دیجیتال

کاربرد هنر خوشنویسی در طراحی گرافیک

هنر خوشنویسی به دلیل زیبایی بصری و پیام رسان بودن خود قابلیت به کار بردن در آثار مختلفی که از طراحی گرافیک بهره جستن را دارا می باشد. به خصوص با پیدایش هنر خوشنویسی دیجیتال و ارتقا  آن این امر سهولت بیشتری یافته است و در قسمت های مختلف مانند طراحی پوستر، طراحی لوگو، طراحی کارت ویزیت، طراحی دعوت نامه، طراحی سایت، طراحی کاتالوگ ، طراحی بروشور، طراحی بر روی لباس و ظروف و تیزر های تبلیغاتی استفاده های زیادی از آن می شود. در تصاویر زیر مثالی از کاربرد های طراحی خوشنویسی دیجیتال در کارهای گرافیکی آورده شده است که با هم شاهد آنها خواهیم بود.

کاربرد هنر خوشنویسی در طراحی گرافیک
نمونه ای زیبا و موفق از طراحی لوگو تنها با استفاده از هنر خوشنویسی
کاربرد هنر خوشنویسی در طراحی گرافیک
استفاده از هنر خوشنویسی به شیوه ای موثر در طراحی پوستر
کاربرد هنر خوشنویسی در طراحی گرافیک
استفاده از هنر خوشنویسی در تهیه ی دعوت نامه به زیبایی هر چه تمام تر
کاربرد هنر خوشنویسی در طراحی گرافیک
به کار بردن هنر خوشنویسی در طراحی کارت ویزیت که در عین سادگی آن، زیبا و شیک به نظر می رسد