Your browser does not support JavaScript!
سئو وردپرس
سئو جوملا
طراحی بنر سایت
طراحی گرافیک
SVG

مخفف Scalable Vector Graphics (گرافیک برداری مقیاس پذیر) یک فرمت برداری تصویری بر اساس XML برای کارهای گرافیکی دو بعدی است. SVG قابلیت تعاملی و انیمیشن نیز دارد. این فرمت تصویری از سال 1999 توسط کنسرسیوم وب جهان شمول (W3C) توسعه پیدا می کند. تصاویر SVG و رفتار این تصاویر بر اساس فایل متنی XML تعریف می شوند.

svg چیست

این موضوع بدین معنی است که می تواند در این تصاویر اعمالی مانند جستجو، برنامه نویسی، اینکس شدن و کمپرس کردن انجام داد. به عنوان یک فایل XML فایل های SVG قابل ویرایش با یک نرم افزار ادیتور متنی هستند، البته بیشتر به وسیله نرم افزار های برداری که قابلیت خروجی SVG دارند طراحی می شود. مرورگرهای مدرن وب از این فرمت به خوبی پشتیبانی می کنند. از سال 2010 گوگل اعلام کرد این فرمت تصویری را ایندکس می کند.

ایندکس چیست

به صورت کلی فایل های SVG سه نوع شی را پشتیبانی می کنند: گرافیک برداری، گرافیک شطرنجی (پیکسلی) و متن. فرمت کمپرس شده SVG را SVGZ می نامند که عموما 20 تا 50 درصد از حجم فایل اصلی را خواهد داشت. البته به صورت کلی، فایلهای SVG در مقایسه با دیگر فرمت های تصویری به میزان بسیار قابل توجهی کم حجم تر است و برای استفاده در وب، یکی از بهترین گزینه ها است. از دیگر خصوصیات این فایلها این است که می توان به عناصر آنها ID و Class اضافه کردن و آنها را از طریق فایل CSS تغییر داد و یا خصوصیتی به آنها اضافه کرد.

نرم افزارهای تولید SVG

به صورت کلی فایل SVG را می توان از طریق نرم افزارهای متنی ساده هم تولید کرد، اما عموما برای تولید این فایلها از نرم افزارهایی همچون Inkscape, Adobe Illustrator, Adobe Flash Professional ,Corel DRAW استفاده می شود.

پشتیبانی مرورگرهای وب از SVG

در حال حاضر تمام مرورگرها مدرن وب از این فرمت به خوبی پشتیبانی می کنند. اما هنوز کاربرانی وجود دارند که از نسخه های بسیار قدیمی این مرورگر ها استفاده می کنند. طراحان وبی که از فرمت SVG برای وب سایتشان استفاده می کنند، معمولا یک نسخه با فرمت PNG یا JPEG نیز از همان فایل آماده می کنند و در زمان بارگذاری سایت، بر اساس مرورگری که کاربر از آن استفاده می کند، فرمت قابل نمایش را به نمایش می گذارند.