Your browser does not support JavaScript!
آموزش افزودن افکت به لایه ها - استفاده از افکت دراپ شدو

در ادامه آموزش افزودن افکت به لایه ها در فوتوشاپ، از این قسمت به بعد قصد داریم تا به آشنایی کامل با تک تک افکت های موجود در لایر استایل (Layer Style) بپردازیم. این قسمت را منحصرا به کار با افکت دراپ شدو (Drop Shadow) اختصاص می دهیم و تمامی گزینه ها و امکانات مربوط به این افکت را به طور کامل بررسی کرده و به شما معرفی می کنیم.

آشنایی با افکت Drop Shadow در فوتوشاپ

برای این منظور پنجره لایر استایل (Layer Style) را باز کرده و در ستون سمت چپ که به استایل ها اختصاص دارد گزینه دراپ شدو (Drop Shadow) را انتخاب کنید. پنجره را دقیقا در کنار عکس قرار دهید تا تغییرات اعمالی را در هر مرحله بر روی تصویر مشاهده نمایید. 

در قسمتی که مختص به دراپ شدو  (Drop Shadow) در پنجره وجود دارد، همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، اولین گزینه از بالا بلند مد (Blend Mode) می باشد؛ که حالت های ترکیبی مختلفی را بر روی استایل انتخاب شده شما اعمال می کند. در خصوص دراپ شدو (Drop Shadow) این گزینه رنگ و وضوح سایه را مشخص می کند. در مستطیل اول انتخاب گزینه ی نرمال سبب می شود تا سایه به حالت مسطح و یکنواخت با همان رنگ دیده شود، حالت دیسولو (Dissolve)  به سایه حالت ناهمواری می بخشد. در مستطیل دوم که از دارکن (Darken) شروع شده و به دارکن کالر (Darken Color) ختم می شود، گزینه های مربوط به تیره تر شدن سایه را به همراه دارد. مستطیل سوم که شامل لایتن (Lighten) تا لاین کالر (Lighten Color) می شود، گزینه های مربوط به روشن تر شدن سایه را به همراه دارد.

مستطیل چهارم از اورلی (Overlay) تا هارد میکس (Hard Mix)، کنتراست های مختلف سایه را نشان می دهد. مستطیل پنجم از دیفرنس (Difference) تا دیواید (Divide)، حالت مقایسه ای برای پیکسل ها را دارد  و مستطیل آخر از هیو (Hue) تا لومیناسیتی (Luminosity) افکت های ترکیبی سایه از قبیل رنگ، شفافیت و میزان اشباع شدگی را تعیین  می کند. به هر ترتیب برای آشنایی بیشتر با یک به یک گزینه های این قسمت بهتر است تا تمامی آن ها را امتحان کنید و برای این که نتیجه آن ها را بیشتر متوجه شوید، می توانید در مربع کوچکی که در گوشه پایین سمت راست پنجره زیر گزینه پرویو (Preview) قرار گرفته نتیجه کار را مشاهده کنید و یا در همان تصویر اصلی آن را به دقت بررسی نمایید.  

 آشنایی با افکت Drop Shadow در فوتوشاپ

همچنین اگر شما قصد دارید تا رنگ سایه خود را از رنگ مشکی به رنگ دیگری تغییر دهید تنها کافی است تا بر مستطیل کوچکی که مشکی رنگ می باشد و در کنار گزینه بلند مد (Blend mode) واقع شده است کلیک کرده و رنگ مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

در زیر حالت بلند مد (Blend mode)گزینه اپسیتی (Opacity) وجود دارد که میزان وضوح سایه را مشخص می کند (هر چقدر بیشتر باشد سایه بیشتر مشخص می شود و هر چقدر کمتر باشد، سایه به سمت ناپدید شدن می رود). در زیر این بخش گزینه انگل (Angle) واقع شده است که زاویه سایه را تعیین می کند. گزینه یوز گلوبال لایت (Use global Light) که در سه استایل دراپ شدو ( Drop Shadow)، اینر شدو (Inner Shadow) و بول اند ایمباس (Bevel & Emboss) موجود است، زمانی که تیک خورده باشند تغییرات زاویه ذخیره شده و بر دو استایل دیگر هم اعمال می شود.

 گزینه دیستنس (Distance) این قابلیت را دارد تا فاصله آشکار میان سوژه و سایه را تغییر دهد. قسمت اسپرد (Spread) تغییر افت سایه به صورت خطی را تنظیم می کند (پخش شدن سایه را تنظیم می کند) و گزینه ی سایز (Size) که اندازه ی سایه را مشخص می کند.

 بخش کانتر (Contour) به شما این اجازه را می دهد تا محو شدگی سایه را از حالت خطی به حالت غیر خطی تبدیل کنید. زمانی که بر روی آن کلیک کرده و پنجره کانتر ادیتور (Contour Editor) گشوده شود، با کشیدن خط موجود در نقشه، سایه از حالت خطی به حالت غیر خطی تغییر پیدا می کند. شما می توانید نمونه آن را در تصویر زیر مشاهده نمایید. زمانی که خط موجود در نقشه را به سمت چپ بکشید سایه تیره تر و زمانی که خط را به سمت راست کشیده سایه روشن تر خواهد شد. در صورتی که گزینه آنتی الیاست (Anti-Aliased) را تیک بزنید کیفیت قسمت های محو سایه بالاتر می رود. 

 آشنایی با افکت Drop Shadow در فوتوشاپ

 زمانی که حالت پریست (Preset) را بر  روی ساتوت (Sawtooth) قرار دهید نقشه به شکل تصویر زیر در می آید. همانطور که در نتیجه مشاهده می کنید  نوع سایه تغییر پیدا کرده است. 

 آشنایی با افکت Drop Shadow در فوتوشاپ

و آخرین گزینه موجود در این قسمت گزینه نویز (Noise) می باشد که حالت نویز به سایه شما می دهد.

در پایین آن گزینه به نام لایر ناکس اوت دراپ شدو (Layer knocks Out Drop Shadow) وجود دارد که اگر تیک خورده باشد لایه ماسکی ساخته می شود که اجازه نمی دهد سایه را به تنهایی مشاهده کنیم. کاربرد این گزینه در تصاویر زیر به خوبی مشخص می شوند. زمانی که این گزینه تیک خورده شده باشد و شما به قسمت بلندینگ آپشن (Blending Option) بازگشته و گزینه فیل (Fill) را به صفر برسانید سایه بدون سوژه نمایان می شود اما قسمت مربوط به خود سوژه را در بر نمی گیرد. تصویر زیر گویا این امر می باشد.

 آشنایی با افکت Drop Shadow در فوتوشاپ

و در صورتی که تیک را از این گزینه بر داریم تصویر زیر نشان می دهد که چه اتفاقی خواهد افتاد.

 آشنایی با افکت Drop Shadow در فوتوشاپ

در صورتی که قصد داشته باشید تا این استایل را با همین شرایطی که خود تنظیم کرده اید به طور ذخیره داشته باشید، تنها کافی است تا از گزینه میک دیفالت  (Make Default) استفاده کنید و در صورتی که تمایل داشته باشید تا شرایط این استایل را به حالت اولیه و از پیش تنظیم شده نرم افزار  فوتوشاپ بر گردانید می توانید از گزینه ریست تو دیفالت (Reset to Default) استفاده نمایید.

بخش های دیگر این مجموعه آموزشی

نویسنده و مدرس: پگاه تایکندی