Your browser does not support JavaScript!
سئو وردپرس
سئو جوملا
رفع مشکل امنیت وردپرس
رفع مشکل امنیت جوملا
رفع ارور 504 Gateway Timeout Error

آیا شما هم در سایت خودتان ارور 504 Gateway Timeout Error مشاهده می‌کنید؟ نگران نباشید، رفع این ایراد چندان دشوار نیست. در این مقاله آموزشی من این مشکل، علت‌های آن و نحوه برطرف کردن این ارور را برایتان خواهم گفت.

اگر تا به حال از وب سایتی بازدید کرده‌اید که این صفحه خطا را به شما نشان می‌دهد احتمالا می‌دانید که چقدر ناامید کننده است. 

یکی از بدترین کارهایی که می‌توانید به عنوان یک برند انجام دهید این است که نیازها و انتظارات مخاطبان خود را برآورده نکنید. اگر بازدیدکنندگان وب سایت شما وقتی به دنبال اطلاعات هستند صفحه خطا ببینند، ممکن است ناامید شوند و اعتماد خود را به برند شما از دست بدهند و این امر برای همیشه به شهرت شما آسیب برساند. خطای 504 Gateway Timeout یکی از انواع خطاهایی است که می‌تواند از این طریق به تجربه کاربر آسیب برساند. 

در این مقاله معنی این خطا و رایج‌ترین علل و راه‌حل‌های آن را بررسی می‌کنیم.

ارور 504 Gateway Timeout Error چیست؟

خطای 504 Gateway Timeout به این معنی است که سرور شما هنگامی که سعی در بارگیری یکی از صفحات وب داشته، پاسخ به موقع از سرور بالادستی خود دریافت نکرد. به زبان ساده، سرورهای شما به اندازه کافی سریع با یکدیگر ارتباط برقرار نمی‌کنند. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، وب سایت شما یک صفحه ارور را به بازدیدکنندگان سایت ارائه می‌دهد.

ارور 504 Gateway Timeout Error چطور به نمایش در می‌آید؟

وقتی یک سایت این ارور را می‌دهد، ممکن است صفحه به اشکال مختلفی به کاربر نمایش داده شود. بر اساس اینکه شما چه سروری دارید، سیستم عامل کاربر چیست و از چه مرورگری استفاده می‌کند، نحوه نمایش این ارور متفاوت است. در زیر می‌توانید چند نمونه از نمایش ارور 504 Gateway Timeout Error را مشاهده کنید:

رفع ارور 504 Gateway Timeout Error

رفع ارور 504 Gateway Timeout Error

رفع ارور 504 Gateway Timeout Error

رفع ارور 504 Gateway Timeout Error

رفع ارور 504 Gateway Timeout Error

معنی ارور 504 Gateway Timeout Error چیست؟

هنگام بازدید از یک وب سایت، سرور شما درخواستی را به سرور دیگری که سایت در آنجا میزبانی شده است ارسال می‌کند. این سرور که به آن «سرور بالادست» می‌گویند درخواست را دریافت کرده و از منابعی که برای بارگیری سایت در مرورگر نیاز است برای پاسخ استفاده می‌کند. خطای 504 Gateway Timeout به این معنی است که سرور شما در زمان مناسب پاسخی از سرور بالادستی دریافت نکرده و از آنجا که زمان آن درخواست به پایان رسیده است، سرور نمی‌تواند صفحه وب را بارگیری کند. 

ممکن است تعجب کنید که دقیقا چه چیزی باعث تاخیر در پاسخ سرور بالادستی می‌شود؟ در ادامه به این پرسش می‌پردازیم.

علت ارور 504 Gateway Timeout Error چیست؟

این ارور ممکن است به علت‌های مختلفی رخ بدهد. موضوعاتی مانند مشکل در اتصال به سرور، تغییرات DNS، تنظیمات اشتباه در فایروال، خطا در کدهای سایت و خطا در اتصال به شبکه اینترنت از جمله علت‌های اصلی این ارور هستند.

در ادامه هر کدام از این علت‌ها را بیشتر بررسی می‌کنیم.

مشکلات اتصال به سرور

اکثر وب سایت‌ها روی چندین سرور یا ارائه دهندگان میزبانی قرار دارند. اگر سرور شما به دلیل تعمیر و نگهداری یا هر دلیل دیگری از کار افتاده باشد، وب سایت شما می‌تواند صفحه خطای 504 Gateway Timeout را به بازدیدکنندگان نمایش دهد.

تغییرات DNS

اگر اخیرا سرور سایت را تغییر داده‌اید یا وب‌سایت خود را به آدرس IP دیگری منتقل کرده‌اید، تغییراتی در سرور DNS وب‌سایت شما ایجاد می‌شود. این موضوع می‌تواند باعث شود وب سایت شما به بازدیدکنندگان خود صفحه خطای 504 Gateway Timeout نمایش دهد. تا زمانی که این تغییرات DNS به طور کامل اعمال نشود، وب‌سایت شما این مشکل را خواهد داشت. توجه کنید که این موضوع ممکن است چند ساعت طول بکشد.

DNS چیست

تنظیمات اشتباه در فایروال

فایروال شما چیزی شبیه دروازه‌بان است! فایروال از شما در برابر حملات هکرها محافظت می‌کند. گاهی اوقات، پیکربندی اشتباه باعث می‌شود که فایروال شما درخواست‌های یک شبکه تحویل محتوا (CDN) را حمله به سرور تلقی کرده و آنها را رد کند و در نتیجه خطای 504 Gateway Timeout را به نمایش بگذارد.

خطا در کدهای سایت

اگر اشتباهی در کدهای وب سایت وجود داشته باشد، ممکن است سرور نتواند به درستی به درخواست‌های یک شبکه تحویل محتوا پاسخ دهد.

خطای اتصال به اینترنت

از آنجایی که خطای 504 نتیجه عدم دریافت پاسخ پردازش در یک مهلت زمانی بین سرورها است، عموما مشکل مربوط به سرور است و نه اتصال اینترنت یا دستگاه کاربر. با این حال، اگر تنها یک کاربر با خطای 504 مواجه می‌شود، ممکن است این ایراد مربوط به مودم، روتر یا دستگاه کاربر باشد. 

اگر با ارور 504 Gateway Timeout Error روبرو شدید، نگران نباشید! در ادامه ۵ راهکار برای برطرف کردن آن به شما خواهم گفت.

چطور ارور 504 Gateway Timeout Error را برطرف کنیم؟

برای برطرف کردن این ارور باید دید مشکل از کجاست. به صورت کلی پنج راه‌کار برای برطرف کردن این ارور وجود دارد:

  • بررسی مشکلات اتصال سرور
  • بررسی تغییرات در DNS
  • بررسی فایل log
  • تنظیمات درست فایروال
  • بررسی کدهای سایت و پیدا کردن باگ‌ها

در ادامه راه‌های برطرف کردن این ارور را به ترتیب بررسی می‌کنیم.

۱- بررسی مشکلات سرور

اگر سرور شما به دلیل تعمیر و نگهداری یا هر دلیل دیگری از کار افتاده با مشکلی برای آن پیش آمده، وب سایت شما احتمالا صفحه خطای 504 Gateway Timeout را به بازدیدکنندگان نشان می‌دهد. تنها راه معمولا این مشکل این است که منتظر بمانید تا کار تعمیر و نگهداری سرور به پایان برساند یا مشکل از سوی مدیریت سرور برطرف شود.

اگر از هاست‌های اشتراکی استفاده می‌کنید و خودتان سرور را در اختیار ندارید، می‌توانید با تماس یا ارسال تیکت به شرکت ارائه دهنده خدمات از آن‌ها بخواهید تا مشکل را سریع‌تر برطرف کنند.

۲- بررسی تغییرات در DNS

اگر به تازگی هاست یا سرور را تغییر داده‌اید یا وب سایت خود را به آدرس IP دیگری منتقل کرده‌اید، DNS سرور سایت شما باید به روز شود. پردازش این تغییرات DNS چند ساعت طول می‌کشد، بنابراین در این بین وب‌سایت شما ممکن است صفحه خطای 504 Gateway Timeout را به بازدیدکنندگان نشان دهد. تنها راه حل این است که تا زمانی که این تغییرات DNS اعمال شوند، صبر کنید.

نکته مهم: فراموش نکنید که باید DNS جدید را حتما در زمان جابه‌جایی تغییر داده باشید. اگر اینکار را نکرده‌اید سریعا اقدام کنید.

۳- بررسی فایل log

یکی از بهترین راه‌ها بررسی فایل log است. در این فایل می‌توانید ببینید آیا گزارشی از مشکلات پیش آمده برای سایت وجود دارد یا خیر. بر اساس اینکه چه گزارشی دریافت می‌کنید، باید راهکار مربوط به رفع آن مشکل را پیگیری کنید. این موضوع می‌تواند دلایل بسیاری داشته باشد، از اختلال سیستم مدیریت محتوا، مشکلات پلاگین‌ها، قالب‌ها، کامپوننت‌ها یا کدهای دستی و غیره.

۴- تنظیمات درست فایروال

گاهی ممکن است خطای 504 Gateway Timeout مربوط به فایروال باشد. برای رفع این مشکل باید ابتدا فایروال را به صورت موقت قطع کنید.

اگر از کامپیوتر ویندوز استفاده می‌کنید در کنترل پنل به مسیر زیر رفته و فایروال را قطع کنید:

Update & Security > Windows Security > Virus & Threat Protection > Manage Settings 

اگر از کامپیوتر مک استفاده می‌کنید روی آیکون اپل کلیک کرده و به مسیر زیر رفته و فایروال را قطع کنید:

System Preferences > Security & Privacy > Firewall

هنگامی که فایروال را غیرفعال کردید، بررسی کنید که آیا خطای 504 برطرف شده است یا خیر. اگر مشکل برطرف شده، می‌توانید تنظیمات برنامه آنتی ویروس موجود خود را مجددا پیکربندی کنید یا از یک آنتی ویروس جدید استفاده کنید. اگر خطا برطرف نشد، فراموش نکنید قبل از رفتن به مرحله بعدی فایروال خود را دوباره فعال کنید.

۵- بررسی کدهای سایت و پیدا کردن باگ‌ها

اگر تمامی راه‌های بالا را امتحان کردید و مشکل برطرف نشد، بهتر است کدهای سایت را بررسی کنید. تلاش کنید ببینید چه باگی در کدهای شما وجود دارد و آن را برطرف کنید. شاید با به به‌روزرسانی پلاگین، سیستم مدیریت محتوا یا قالب به سادگی مشکل شما برطرف شود. گاهی نیز ممکن است کاملا برعکس باشد، نسخه جدید باعث ایجاد اختلال شده باشد. در این شرایط می‌توانید بکاپ قبلی خود را بازگردانید و سایت دوباره در دسترستان باشد.

چگونه خطاهای 504 Gateway Timeout روی سئو تاثیر مخرب می‌گذارد؟

رفع خطای 504 Gateway Timeout می تواند زمان بر باشد. اما با توجه به اینکه می‌تواند بر سئوی تکنیکال سایت شما تأثیر بگذارد، ارزش تلاش برای برطرف کردن سریع را دارد.

سئو تکنیکال چیست؟

خطای 504 Gateway Timeout از بارگیری وب سایت شما جلوگیری می‌کند. این موضوع نه تنها به تجربه کاربر لطمه می‌زند، بلکه به عملکرد SEO شما نیز آسیب می‌رساند. اگر یک خزنده وب سعی کند یکی از صفحات شما را بخزد و با خطای 504 مواجه شود، نمی‌تواند صفحه را بخزد. اگر آن صفحه قبلا ایندکس شده باشد، ممکن است رتبه آن در نتایج موتور جستجو کاهش یابد یا حتی بدتر و در صورت ادامه خطا آن صفحه از لیست صفحه نتایج جستجو (SERP) حذف شود!

رفع مشکلات امنیتی سایت

ما در لولسا خدمات رفع مشکل امنیتی وردپرس و رفع مشکل امنیتی جوملا ارائه می‌دهیم. اگر مشکل ایجاد شده سایت مربوط به DNS یا سرور نباشد، برطرف کردن این مشکلات را می‌توانید به ما بسپارید.

خدمات سئو سایت برای تقویت در برابر ارورها

اگر سایت شما بر اثر ارورها کاهش رتبه دارد یا اصلا نمی‌توانید نتایج دلخواه به دست بیاورید، باید سئوی تکنیکال یا همان ساختار سایت شما بهینه سازی شود. ما در لولسا به شما خدمات سئو وردپرس و سئو جوملا ارائه می‌دهیم. با استفاده از این خدمات می‌توانید سئوی تکنیکال خود را به شدت تقویت کنید.