Your browser does not support JavaScript!
طراحی سایت فروشگاهی
سئو وردپرس
امنیت وردپرس
پلاگین چیست؟

پلاگین Plugin (افزونه) چیست؟ شاید شما هم بارها و بارها این اصطلاح به گوشتان خورده است. در سایت‌های مختلف و در جریان مطالعه بارها این اصطلاح را می‌شونیم. اما واقعا پلاگین چیست؟ برای یافتن یک پاسخ کامل و حرفه‌ای تا ادامه همراه من باشید.

جهان پر از نرم‌افزار و برنامه‌های کاربردی شده است. اما هیچ برنامه‌ای نمی‌تواند همه چیز را برای ما فراهم کند، و به همین دلیل است که می‌پرسید «افزونه‌ چیست؟».

هیچ نرم‌افزار نمی‌تواند هر عملکردی را که هر کاربری بخواهد به او بدهد. پلاگین‌ها شکاف بین فرم و عملکرد را پر می‌کنند. آنها بدون تأثیر بر کد منبع برنامه، دسترسی به ویژگی‌های خاص برنامه‌ها و نرم‌افزارها را آسان‌تر می‌کنند.

اما پلاگین دقیقا چیست؟ چگونه کار می‌کنند، چرا اهمیت دارند؟ و چگونه می‌توانید در صورت نیاز افزونه های مناسب را پیدا کنید؟ 

پیش از هر چیز یک توضیح ساده: افزونه، پلاگین یا Plugin هر سه یک چیز هستند.

پلاگین (افزونه) چیست؟

پلاگین‌ها نرم‌افزارهایی هستند که قابلیت‌هایی را به یک برنامه موجود اضافه می‌کنند بدون اینکه بر کد آن برنامه تاثیر بگذارند. افزونه‌ها به چارچوب‌های عملیاتی نرم‌افزار موجود متصل می‌شوند و به کاربران اجازه می‌دهند تا ویژگی‌های مورد نظر خود را به دست بیاورند. پلاگین‌ها به توسعه دهندگان این امکان را می‌دهند که به جای اختراع مجدد چرخ دیجیتال، از ابزارهای فناوری که از قبل وجود دارند استفاده کنند.

به عنوان مثال، محبوب‌ترین سیستم عامل رایانه شخصی در جهان یعنی ویندوز را در نظر بگیرید. ویندوز توسط افراد و شرکت‌ها استفاده می‌شود و قابلیت های زیادی دارد. با ویندوز می‌توانید:

  1. اسناد پیچیده ایجاد کنید
  2. وب را مرور کنید
  3. عکس ویرایش کنید
  4. از نرم افزارها استفاده کنید

اما ویندوز نمی‌تواند همه کار انجام دهد. به عنوان مثال، اکثر نسخه‌های ویندوز ابزارهای اصلی ویرایش صدا ارائه می‌دهند. اما این ابزارها فاقد عملکرد حرفه‌ای و قدرتمند هستند. مهندسان مایکروسافت می‌توانند برای کدنویسی این ابزارهای صوتی و نصب آنها در نسخه‌های جدید ویندوز وقت بگذارند. اما خواسته‌های کاربران و عملکردهای برنامه به طور مداوم در حال تغییر هستند. این بدان معنی است که آن ابزارهای صوتی نیز به پشتیبانی مداوم نیاز دارند. پلاگین ها عملکردهای کلیدی مورد نظر کاربران را بدون نیاز به ایجاد راه حل‌های درون نرم‌افزاری ارائه می‌دهند.

پلاگین‌های نرم افزار، از ساختار موجود کد برنامه برای ارائه عملکردهای خاص استفاده می‌کنند. افزونه‌ها اضافه یا حذف سریع یک کاربرد در نرم‌افزار را بدون تغییر در کدهای اصلی نرم‌افزار امکان‌پذیر می‌کنند.

پلاگین (افزونه) چگونه کار می‌کند؟

ایده پشت پلاگین‌ها ساده است: توسعه دهندگان قطعات کوچکی از نرم افزار را ایجاد می کنند و آنها را به برنامه‌های کامپویتری، اپلیکیشن‌های موبایل یا وب سایت‌ها اضافه می‌کنند تا عملکرد آن‌ها را بهبود بخشند. یک پلاگین می‌تواند این کار را بدون افزایش قابل توجه استفاده از منابع یا متقاعد کردن توسعه دهندگان نرم افزار اولیه برای ارائه پشتیبانی مداوم از افزونه انجام دهد.

افزونه‌ها از ساختارهای کد که در دسترس عموم قرار می‌گیرد استفاده می‌کنند تا با ابزارهای نرم افزاری موجود ارتباط برقرار کنند. در واقع، این کد به آنها اجازه می‌دهد تا به همان زبان نرم‌افزار صحبت کنند. افزونه‌ها می‌توانند منابع یا اقدامات خاصی را از سیستم‌های نرم‌افزاری درخواست کنند و به آن‌ها اجازه دهند عملکردهای هدفمند را برای کاربران ارائه دهند.

افزونه ها همچنین باید تعادلی بین امنیت و دسترسی برقرار کنند. این امر به ویژه هنگام استفاده از افزونه‌ها برای برنامه‌های تجاری یا هنگام بهبود دسترسی به وب سایت بسیار مهم است.

طراحان نرم‌افزار و توسعه‌دهندگان سیستم‌عامل (OS) معمولا پارامترهای استفاده خاصی را تعریف می‌کنند که بایدها و نبایدها و دسترسی‌های پلاگین‌ها را مشخص می‌کند.

شایان ذکر است که توسعه دهندگان نرم‌افزار و سیستم عامل‌های مختلف رویکردهای متفاوتی برای امنیت افزونه‌ها دارند. به عنوان مثال، iOS اپل در طول تاریخ از سیاست‌های محدودکننده‌تری نسبت به ویندوز یا اندروید استفاده می‌کند، که در نتیجه عموما عملکرد امنیتی بهتری به وجود می‌آورد اما این موضوع باعث می‌شود که عملکرد پلاگین‌ها برای کاربران کاهش یابد.

چرا افزونه‌ها مهم هستند؟

افزونه‌ها اهمیت دارند زیرا باری را از روی نرم‌افزارها بر می‌دارند و توسعه دهند نرم‌افزار می‌تواند روی عملکردهای اصلی تمرکز کند. پلاگین‌ها به کاربران اجازه می‌دهند تا هر زمانی که می‌خواهند عملکردها را اضافه کنند. پلاگین‌ها کدهای اصلی را تغییر نمی‌دهند، اضافه یا حذف آنها بدون تاثیر منفی بر عملکرد کلی نرم‌افزار بسیار ساده است.

افزونه ها نیاز به به‌روز‌رسانی منظم دارند تا با آخرین نسخه سیستم عامل یا نرم‌افزار کار کنند. در نتیجه، توسعه دهندگان افزونه باید به پشتیبانی از کار خود ادامه دهند، زیرا نرم افزار اصلی به‌روزرسانی های امنیتی یا عملیاتی دارند. اگر توسعه دهندگان پلاگین پروژه را رها کنند، افزونه‌ دیگر نمی‌توانند خود را با نرم‌افزار یا سیستم‌عامل تطبیق دهند.

افزونه‌ها برای کمک به ساده‌سازی شکل و عملکرد وب سایت بسیار مهم هستند. افزونه‌ها برای کمک به صاحبان سایت در انجام هر کاری از ایجاد و توزیع ایمیل‌های بازاریابی گرفته تا شخصی‌سازی محتوا و تجزیه و تحلیل داده‌های ترافیک به کار گرفته می‌شوند.

به عنوان مثال وردپرس به عنوان یکی از شناخته شده‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا، در تلاش برای ساده سازی خود است. اما این امکانات ساده نمی‌تواند نظر همه کاربران را جلب کند. اینجاست که پلاگین‌ها امکانات حرفه‌ای و خاصی را در اختیار طراح و مدیر سایت قرار می‌دهند که بنا به نیاز خود بتوانند از آن‌ها استفاده کنند.

وردپرس

برای اطلاع بیشتر شاید خواندن مقاله زیر بد نباشد: فلسفه وردپرس

مهمترین نکات پیش از استفاده از پلاگین‌ها

می‌خواهید از پلاگینی برای وب سایت، کامپویتر یا اپلیکیشن موبایل استفاده کنید؟ قبل از نصب و راه‌اندازی به این موارد دقت کنید:

۱- امنیت را اولویت اول خود قرار دهید

برای ارائه عملکردهای کلیدی، افزونه‌ها باید از مدیران وب‌سایت یا صاحبان دستگاه‌ها مجوزهای خاصی بخواهند. این موارد اغلب شامل توانایی دسترسی به عملکردها یا داده‌های خاص دستگاه است.

اخطار! همه افزونه‌ها امن نیستند. برخی ممکن است به قصد سرقت یا از بین بردن داده‌ها و به صورت مخرب طراحی شده باشند، در حالی که برخی دیگر از آن‌ها به علت کد نویسی ضعیف خطرات امنیتی جدیدی ایجاد می‌کند. در هر صورت، همیشه پیش از نصب ارزیابی کنید که افزونه‌ها چه مجوزهایی را از شما درخواست می‌کنند. اگر یک افزونه صوتی جدید می‌خواهد به مخاطبین ایمیل و پوشه اسناد شما دسترسی داشته باشد، دلیل آن را بپرسید، و اگر چیزی مشکوک به نظر می‌رسد، نه بگویید.

۲- هزینه افزونه را در نظر بگیرید

در حالی که بسیاری از افزونه‌ها رایگان هستند، این بدان معنا نیست که آنها واقعا بدون هزینه ارائه می‌شوند. به خصوص اگر از آنها در وب سایت خود استفاده می‌کنید همیشه یک هزینه خواهید داشت. دلیل این امر این است: هر چه افزونه‌های بیشتری اضافه کنید، بارگذاری صفحه شما بیشتر طول می‌کشد و پهنای باند بیشتری برای ارائه ویژگی‌های صفحه مورد نیاز است. در نتیجه، یافتن تعادل بین پتانسیل افزونه و عملکرد کلی بسیار مهم است.

۳- پلاگین‌ها عملکرد مشابه نداشته باشند

بسیاری از پلاگین‌ها ویژگی‌های متعددی به شما ارائه می‌دهند یا به طور مرتب به روز می‌شوند تا عملکردهای جدیدی را برای کاربران به وجود بیاورند. از چندین پلاگین برای یک هدف استفاده نکنید، زیرا این کار دستگاه یا وب سایت شما را کند می‌کند. این موضوع مخصوصا در وب سایت بسیار مهم است. سرعت سایت، از مهمترین مواردی است که هر مدیر سایتی به آن توجه دارد.

سرعت سایت

۴- به روزرسانی پلاگین را ارزیابی کنید

همانطور که نرم‌افزار تکامل می یابد، پلاگین‌ها باید سرعت خود را برای ارائه عملکرد درست حفظ کنند. همانطور که در بالا ذکر شد، اگر توسعه دهندگان پلاگین به‌روزرسانی خود را متوقف کنند، دیگر آن پلاگین به کار شما نخواهد آمد. پس همیشه از پلاگین‌هایی استفاده کنید که به‌روزرسانی منظم دارند.

افزونه‌های وردپرس

وقتی اصطلاح پلاگین را می‌شنوید، احتمالا فکر بعدی شما مربوط به وردپرس است. پلاگین ها از سال ۲۰۰۴ یکی از ویژگی‌های این پلتفرم بوده است. به عنوان مثال اگر بخواهید امکان فروش آنلاین (فروشاه اینترنتی)، افزودن پادکست یا ویدیو را به یک سایت وردپرس اضافه کنید، طیف وسیعی از گزینه‌ها را برای انتخاب دارید.

فروشگاه اینترنتی

افزونه ها به دو دلیل اصلی برای وردپرس مفید هستند. اول، افزونه‌ها بر فایل‌های اصلی وردپرس تأثیر نمی‌گذارند. همچنین افزونه‌ها افزودن عملکرد را برای کاربرانی که با فناوری کمتر آشنا هستند آسان می‌کنند. به جای ویرایش فایل‌ها یا اضافه کردن کد، تنها کاری که کاربران باید انجام دهند این است که یک افزونه را اضافه و فعال کنند.

در ادامه به بررسی چند پلاگین وردپرس می‌پردازیم.

WP Rocket

مناسب برای: کش وردپرس

در حالی که این افزونه بیشتر برای ذخیره سازی (کش) شناخته شده است، عملکردهای دیگری نیز ارائه می‌دهد که می‌تواند سرعت سایت شما را بهبود بخشد. چه بخواهید سرعت بارگذاری صفحه را افزایش داده یا بهبود بخشید یا سایت خود را برای موبایل بهینه کنید، این افزونه به کمکتان می‌آید.

در حالی که بهینه سازی سایت می‌تواند برای مبتدیان ترسناک به نظر برسد، نصب و استفاده از این افزونه سریع و ساده است.

Yoast SEO

مناسب برای: بهینه سازی موتور جستجو (سئو)

بهینه سازی برای موتورهای جستجو ممکن است زمان بر باشد. این افزونه محبوب وردپرس، ابزارهای سئو و خودکاری را برای کمک به رتبه بندی وب سایت شما در موتورهای جستجو ارائه می‌دهد. این افزونه همچنین دارای گزینه‌های حرفه‌ای برای کاربران پیشرفته است.

Jetpack 

مناسب برای: امنیت و عملکرد سایت

جت پک یکی از پلاگین‌های امنیتی وردپرس است. ایپ لاگین به دلیل سهولت استفاده شناخته شده است و شامل ویژگی‌هایی مانند تهیه نسخه پشتیبان، اسکن بدافزار و بازیابی سایت با یک کلیک است. البته این افزونه فقط برای امنیت نیست، بلکه شامل لیست طولانی از ویژگی‌های زیر هم هست:

  • بارگذاری تنبل تصویر
  • اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی
  • نقشه‌های سایت
  • کاروسل تصویر
  • و غیره

Smush

مناسب برای: بهینه سازی تصویر

صفحات وب سایت با بارگذاری آهسته برای کاربران یعنی بدترین اتفاق ممکن. یکی از مقصران اصلی کاهش سرعت سایت، تصاویر حجیم است. این افزونه می‌تواند به شما برای صرفه جویی در زمان لود تصویر و فشرده کردن تصاویر کمک کند. همچنین می‌توانید از این ابزار برای یافتن تصاویر خاصی که سرعت سایت شما را کند می‌کنند استفاده کنید.

All In One SEO 

مناسب برای: بهینه سازی موتور جستجو (سئو)

استفاده از این افزونه سئو وردپرس برای مبتدیان آسان است. همچنین این پلاگین دارای ویژگی‌های پیشرفته سئوهم هست که کاربران حرفه‌ای از آن استفاده می‌کنند.

Woocommerce

مناسب برای: فروشگاه اینترنتی

می‌خواهید یک سایت فروشگاهی با وردپرس راه اندازی کنید؟ همه چیز بسیار ساده است! تنها کافی است تا ووکامرس را نصب کنید. 

ووکامرس چیست

برای آشنایی بیشتر با این پلاگین، به مقاله زیر مراجعه کنید:

ووکامرس چیست؟ چرا از ووکامرس استفاده کنیم؟

نحوه انتخاب پلاگین مناسب

برای انتخاب پلاگین مناسب چند سوال و راهکار هست که باید ابتدا در نظر گرفت. در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

۱- از خودتان بپرسید چرا باید افزونه اضافه کنی؟

ممکن است بخواهید که یک مشکل ساده مانند تغییر مسیر پیوندها از یک سایت قدیمی به سایت جدید را برطرف کنید. اما بیشتر اوقات افراد می‌خواهند از افزونه‌ها برای حل طیف وسیعی از مشکلات استفاده کنند. بنابراین، بهتر است از خودتان بپرسید برای کاربردی که می‌خواهم، آیا واقعا نیاز به پلاگین است؟

۲- آیا می‌توانید چندین مشکل را با یک پلاگین برطرف کنید؟

در حالی که هزاران پلاگین وجود دارد، شما نمی‌خواهید تعداد زیادی افزونه در سایت خود داشته باشید. افزونه‌های زیاد می‌توانند بر سرعت سایت تأثیر منفی بگذارند.

افزونه‌های بیشتر می توانند مدیریت وب سایت را برای شما سخت کنند. 

توصیه‌ها برای حداکثر تعداد افزونه‌ها از چهار تا حداکثر ۲۰ پلاگین است، اما به طور کلی، هر چه کمتر، بهتر! با در نظر گرفتن این موضوع، در حین جستجو، لیست کامل ویژگی‌های هر افزونه را مرور کنید تا از عملکردهای تکراری جلوگیری کنید و با افزونه‌های کمتر، امکانات بیشتری به دست آورید.

۳- پیش از نصب جستجو و بررسی کنید

راه های مختلفی برای جستجوی یک افزونه وجود دارد. می‌توانید هر افزونه را به صورت جداگانه به صورت آنلاین جستجو کنید، سپس ویژگی‌های افزونه‌های مشابه را مقایسه کنید. اگر نمی‌توانید مقایسه کنید، انجمن‌های گفتگو، متخصصین سئو، سایت‌های بررسی و شبکه‌های اجتماعی می‌توانند به شما کمک کنند.

۴- مقایسه افزونه‌ها

هنگامی که لیستی از افزونه ها را برای بررسی دارید، راه‌کارهای مختلفی برای مقایسه و بررسی وجود دارد. در ادامه چند مورد از این راه‌کارها را به شما می‌گوییم:

نقدهای کاربران

بازخورد مشتریان می‌تواند به شما کمک کند تا ایده بهتری در مورد نحوه عملکرد یک افزونه، مشکلاتی که حل می‌کند و چگونگی اینکه این افزونه ممکن است بر سایت شما تأثیر بگذارد، به دست آورید. در صفحه پلاگین‌ها معمولا نقد و بررسی سایر کاربران موجود است. پیش از نصب حتما آن‌ها را بخوانید.

فرکانس به روز رسانی

نرم افزار به طور مداوم در حال تغییر است و بهترین پلاگین‌ها آن‌هایی هستند که به‌روزرسانی‌های منظمی دارند. برخی از به‌روزرسانی‌ها برای رفع اشکال کوچک هستند، در حالی که برخی دیگر تغییرات بزرگ را شامل می‌شوند. فرکانس به‌روزرسانی می‌تواند به شما بگوید که توسعه‌دهندگان چقدر روی یک پلاگین سرمایه‌گذاری کرده‌اند و چه مدت آن افزونه پشتیبانی شده است.

برای مثال، فرض کنید که در حال مقایسه دو افزونههستید. اگر یکی دو سال است که آپدیت نداشته است و دیگری ماه گذشته به‌روزرسانی شده است، افزونه با جدیدترین به‌روزرسانی انتخاب بهتری است.

پشتیبانی

پشتیبانی قوی از افزونه برای شما ضروری است. بسیاری از پروژه‌ها در ابتدا ساده به نظر می‌رسند و یک پلاگین کلی می‌تواند مشکلات اساسی را حل کند. اما اگر از افزونه ای برای کسب و کار خود استفاده می کنید، گاهیی ممکن است مشکلات خاصی پیش بیاید که نمی‌توانید به تنهایی آنها را حل کنید. ارائه مستندات و پشتیبانی فعال می‌تواند در زمان و هزینه شما صرفه جویی کند.

امنیت

که برخی از افزونه ها می توانند نقص های امنیتی در وب سایت شما ایجاد کنند. بنابراین، مهم است که امنیت را در نظر داشته باشید، مهم نیست که به دنبال چه نوع افزونه ای هستید، همیشه امنیت مهم است.

سوالات متداول را مرور کنید

برای تکمیل تحقیقات خود، صفحات پرسش و پاسخ افزونه می‌توانند به شما کمک کنند تا جزئیات یک افزونه را بررسی کنید. استفاده از این بخش روشی هوشمندانه برای پایان دادن به مقایسه شما میان پلاگین‌ها است.

۵- افزونه را نصب و تست کنید

هنگامی که افزونه جدید خود را به سایت اضافه کردید، دستورالعمل‌های راه‌اندازی را دنبال کنید و بررسی کنید تا مطمئن شوید همانطور که انتظار دارید افزونه کار می‌کند. ممکن است بخواهید افزونه‌های مشابه را آزمایش کنید، اما سعی کنید بیش از یک افزونه را در یک زمان آزمایش نکنید.

به عنوان مثال، اگر سه پلاگین مختلف سئو را آزمایش می کنید، همه آنها را یکجا به سایت اضافه نکنید. در عوض، هر افزونه را به ترتیب اضافه و تست کنید. حتماً مقداری محتوا به سایت خود اضافه کنید تا بتوانید نحوه عملکرد هر افزونه را ببینید.

بهتر است افزونه‌ها را روی یک سایت تستی ابتدا راه اندازی و نصب کنید. اینکار به شما کمک می‌کند تا از مشکلات احتمالی ناخواسته جلوگیری کرده و همیشه امنیت را در اولویت قرار داده باشید.