Your browser does not support JavaScript!
سئو وردپرس
سئو جوملا
سئوکار
تولید محتوا
سئو چیست؟

سئو چیست؟ در این مقاله آموزشی می‌خواهیم بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO) را به دقت، تخصصی و کامل بررسی کنیم. قبل از اینکه به تکنیک‌ها و جنبه‌های خاص سئو بپردازیم، اجازه دهید تعاریف اساسی، واژگان و سوالات متداول را بررسی کنیم. در این مقاله از سئو، تولید محتوا، موتورهای جستجو، کلمات کلیدی، بک لینک و آنالیز سئو را بررسی خواهیم کرد. اما ابتدا به سراغ اطلاعات پایه‌ای برویم و سپس تخصصی و حرفه‌ای.

سئو (SEO) چیست؟

سئو (SEO) فرآیندی است برای بهینه‌سازی وب سایت شما با هدف بهبود رتبه سایت در نتایج جستجو و دریافت ترافیک ارگانیک (غیر پولی) بیشتر. تاریخچه سئو به دهه ۹۰ بر می‌گردد که برای اولین بار موتورهای جستجو ظهور پیدا کردند. امروزه سئو یک استراتژی بازاریابی ضروری و یک صنعت در حال رشد است. بهینه‌سازی موتور جستجو فقط بر نتایج جستجوی ارگانیک متمرکز است و بهینه سازی PPC (تبلیغات کلیکی مانند ادوردز) را شامل نمی‌شود. البته هر دو SEO و PPC بخشی از بازاریابی موتورهای جستجو هستند.

موتورهای جستجو توسط کاربران اینترنت در هنگام جستجوی یک کلمه یا عبارت مورد استفاده قرار می‌گیرند. فرقی نمی‌کند محصول یا خدماتی را بفروشید، وبلاگ بنویسید یا هر چیز دیگری، بهینه‌سازی موتور جستجو برای هر صاحب وب‌سایت ضروری است.

سئو (SEO) چیست؟

به بیان ساده: سئو تمام اقداماتی است که شما انجام می‌دهید تا گوگل وب سایت شما را یک منبع با کیفیت در نظر بگیرد و آن را برای جستجوهای مورد نظر رتبه‌بندی کند.

توجه: اگرچه SEO مخفف «بهینه سازی موتور جستجو» است، اما با سلطه فعلی گوگل، ما می‌توانیم به سادگی از اصطلاح «بهینه سازی گوگل» استفاده کنیم. به همین دلیل است که تمام نکات و تکنیک‌های این راهنما عمدتاً در مورد سئوی گوگل است، اگرچه بسیاری از چیزها عمومی هستند و برای بهینه سازی برای هر موتورهای جستجوی دیگر هم کاربرد دارند.

سئو چیست

سئو به طور خلاصه

نیازی نیست همه عوامل و الگوریتم‌های دقیقی که گوگل برای رتبه‌بندی وب‌سایت خود استفاده می‌کند را بدانید. اما برای موفقیت باید اجزای کلیدی سئو را پوشش دهید.

سه جنبه کلیدی سئو وجود دارد:

  1. موارد فنی: تمام جنبه‌های فنی‌ای که باید پوشش دهید (اغلب به عنوان سئوی تکنیکال یا درون صفحه نامیده می‌شود).
  2. محتوای عالی: مهمترین بخش کار شما داشتن یک محتوای با کیفیت است. محتوای با کیفیت پایین یعنی عدم موفقیت در سئو.
  3. بک لینک با کیفیت: بک لینک‌ها اعتبار وب سایت شما را افزایش می‌دهند. شما می‌توانید محتوای عالی و یک وب‌سایت کاملاً بهینه‌شده داشته باشید، اما در نهایت، باید با دریافت بک‌لینک‌های باکیفیت، قدرت به دست آورید.

در بخش‌های بعدی، نگاهی به تمام این جنبه‌ها از نقطه نظر عملی خواهیم داشت.

لغات و اصطلاحات مفید

به محض شروع جستجو در سئو، با اصطلاحات رایجی روبرو می‌شوید که بهتر است آن‌ها را بدانید.

  • سئو داخلی و سئو خارجی
  • سئو کلاه سیاه و سئو کلاه سفید

اگرچه از نظر عملی دانستن این کلمات اهمیت چندانی ندارند، اما خوب است معنای آنها را بدانیم. اگر نیاز به اطلاعات بیشتر درباره اصلاحات سئو دارید، خواندن مقاله زیر را به شما توصیه می‌کنیم:

اصطلاحات سئو

سئو داخلی و سئو خارجی

اصطلاحات سئو داخلی و خارجی، فعالیت‌های مربوط به سئو را بر اساس اینکه آیا آنها را در وب سایت انجام می‌دهید یا خیر، دسته بندی می‌کند.

سئو داخلی (On-page)

سئو داخلی (On-page) هر کاری است که می توانید در وب سایت انجام دهید؛ از بهینه سازی محتوا تا جنبه‌های فنی. مواردی مانند:

  • تحقیق کلمات کلیدی
  • بهینه سازی محتوا
  • بهینه سازی تگ عنوان
  • بهینه سازی عملکرد صفحه
  • لینک سازی داخلی

هدف سئو داخلی است که هم محتوای کامل و هم تجربه کاربری مناسب ارائه دهد و در عین حال به موتورهای جستجو نشان دهد که صفحه درباره چه چیزی است.

توجه: اصطلاحات سئوی  داخلی و سئوی تکنیکال گاهی به جای یکدیگر و گاهی اوقات برای تشخیص بهینه‌سازی مرتبط با محتوا (به عنوان مثال تگ عنوان) و بهینه‌سازی فنی (مانند سرعت صفحه) استفاده می‌شوند. برای اطلاعات بیشتر به این مقاله مراجعه کنید: سئو تکنیکال چیست؟

سئو خارجی (Off-page)

سئوی خارجی بیشتر در مورد دریافت بک لینک‌های با کیفیت است تا به موتورهای جستجو نشان دهد که وب سایت شما دارای اعتبار و ارزش است. لینک بیلدینگ (لینک سازی) ممکن است شامل تکنیک‌هایی زیر باشد:

  • وبلاگ نویسی مهمان
  • ارتباط با ایمیل با مدیران سایت‌ها
  • حذف لینک‌های شکسته

سئوی خارجی همچنین ارتباط تنگاتنگی با سایر حوزه‌های بازاریابی آنلاین دارد، مانند بازاریابی شبکه‌های اجتماعی و برندسازی، که تأثیر غیرمستقیم در ایجاد اعتماد و اعتبار وب‌سایت شما دارند.

به یاد داشته باشید که یک استراتژی سئو موفق شامل فعالیت های سئو داخلی و خارجی است.

سئو کلاه سفید در برابر سئو کلاه سیاه

اصطلاحات کلاه سیاه و کلاه سفید ریشه در فیلم‌های وسترن دارند. کلاه سفیدها و کلاه‌سیاه‌ها نماینده افراد بد و خوب بودند.

در سئو، از این اصطلاحات برای توصیف دو گروه از سئوکاران استفاده می‌شود: کسانی که به قوانین تعیین شده توسط دستورالعمل‌های وبمستر گوگل پایبند هستند و کسانی که این کار را نمی‌کنند.

سئو کلاه سیاه (Black hat): مجموعه‌ای از روش های اشتباه (و معمولاً اسپم) برای بهبود رتبه یک وب سایت است. این تکنیک‌ها می‌توانند شما را در مدت زمان کوتاهی به بالای نتایج جستجو برسانند، با این حال، موتورهای جستجو به احتمال زیاد دیر یا زود وب سایت را جریمه و ممنوع می‌کنند.

سئو کلاه سفید (White hat): به تمام تکنیک‌های سئوی معمولی اشاره دارد که به دستورالعمل‌ها و قوانین گوگل پایبند هستند. این یک استراتژی بلند مدت است که در آن رتبه‌بندی خوب محصول جانبی بهینه سازی خوب، محتوای با کیفیت و رویکردی کاربر محور است.

توجه: نظرات مختلفی در مورد پذیرش تکنیک‌های مختلف لینک سازی (از جمله خرید لینک) وجود دارد.

سوالات متداول درباره سئو

۱- آیا می‌توانم سئو را به تنهایی انجام دهم؟

سئو آسان نیست. اما ساخت موشک هم نیست. کارهایی وجود دارد که می‌توانید بلافاصله پیاده‌سازی کنید و در مقابل کارهایی وجود دارد که زمان و تلاش بسیار بیشتری را می‌طلبد. بنابراین بله، شما می‌توانید سئو را به تنهایی انجام دهید. تنها سوال این است که آیا می‌خواهید برای یادگیری تمام جنبه‌های سئو وقت بگذارید یا یک متخصص را استخدام می‌کنید و وقت خود را روی چیز دیگری سرمایه‌گذاری می‌کنید.

۲- چگونه می توانم سئو را یاد بگیرم؟

برای یادگیری سئو باید چند کار انجام دهید:

  • منابع معتبر را بخوانید
  • تجربه عملی کسب کنید
  • از آزمایش نترسید
  • صبر زیادی داشته باشید (سئو یک ماراتن است نه دوی سرعت)

۳- یادگیری SEO چقدر طول می کشد؟

برای پاسخ به این سوال، ما از پاسخ متداول کارشناسان سئو برای تقریباً هر مشکل سئو استفاده می‌کنیم: بستگی دارد. در حالی که درک اصول اولیه بیش از دو هفته طول نمی‌کشد، تسلط واقعی بر این رشته تا حد زیادی به تمرین بستگی دارد که ماه‌ها و حتی سال‌ها سوال یک سئو کار است. سئو همیشه در حال پیشرفت است. همیشه باید به یادگیری ادامه دهید و با آخرین به روزرسانی‌ها، آزمایش‌ها و یافته‌ها آشنا باشید.

۴- آیا به ابزارهای سئو نیاز دارم؟

اگر در مورد SEO جدی هستید، نباید از داده‌های مفید و بینش ارائه شده توسط ابزارهای مختلف SEO غافل شوید. آنها مزیت رقابتی بزرگی به شما می‌دهند و در زمان شما صرفه‌جویی می‌کنند. چند ابزار ضروری سئو وجود دارد که هر صاحب وب سایت باید از آن استفاده کند:

  • کنسول جستجوی گوگل
  • یک ابزار تجزیه و تحلیل ترافیک (به عنوان مثال Google Analytics)
  • ابزار تحقیق کلمه کلیدی (مانند KWFinder)
  • یک ابزار تجزیه و تحلیل بک لینک (به عنوان مثال LinkMiner)
  • یک ردیاب رتبه (به عنوان مثال SERPWatcher)

۵- آیا سئو مرده است؟

وقتی افراد از عبارت SEO مرده است استفاده می‌کنند، معمولاً به این معنا هستند که تلاش‌های اسپم برای تقلب الگوریتم گوگل که ۱۰ سال پیش استفاده می‌شد مرده است. در غیر اینصورت، بهینه سازی موتور جستجو یک استراتژی بازاریابی ضروری و یک صنعت در حال رشد است.

موتورهای جستجو

در بخش دوم این آموزش سئو، شما می‌آموزید موتورهای جستجو چیست؟ چگونه کار می‌کنند و مهمترین فاکتورهای رتبه بندی سئو در گوگل چیست؟

موتورهای جستجو چیست؟

موتور جستجو یک ابزار آنلاین است که به افراد کمک می‌کند اطلاعات را در اینترنت پیدا کنند. یک مثال معمولی؟ گوگل! حقیقت این است که گوگل نیز احتمالا تنها مثالی است که باید بدانید. فقط به نمودار سهم بازار موتورهای جستجو در سراسر جهان نگاه کنید:

اینفوگرافیک استفاده از موتورهای جستجو

بنابراین وقتی در این مقاله آموزشی سئو از موتورهای جستجو صحبت می کنیم، بیشتر منظور گوگل است.

موتورهای جستجو چگونه کار می‌کنند؟

فرآیندی که در آن موتورهای جستجو کار می‌کنند شامل این مراحل اصلی است:

  • خزیدن (Crawling)
  • نمایه سازی (ایندکس کردن Indexing)
  • انتخاب نتایج
  • و در نهایت، نمایش نتایج جستجو به کاربر

روند چیزی شبیه به اینفوگرافیک زیر است:

موتورهای جستجو چگونه کار می‌کنند؟

خزیدن (Crawling)

خزیدن فرآیندی است که در آن موتورهای جستجو به طور مداوم تمام صفحات وب در اینترنت را اسکن می‌کنند. آنها از قطعات کوچکی از برنامه ها (به نام خزنده یا ربات) برای دنبال کردن تمام لینک‌ها و کشف صفحات جدید (و همچنین به روزرسانی صفحاتی که قبلاً پیدا کرده‌اند) استفاده می‌کنند.

مارتین اسپلیت (Martin Splitt)، تحلیلگر روند گوگل وبمستر، فرآیند خزیدن را به سادگی شرح می دهد: «ما از جایی با برخی از URL ها شروع می‌کنیم و سپس اساسا پیوندها را از آنجا دنبال می‌کنیم. بنابراین ما اساسا در حال خزیدن در اینترنت به صورت صفحه به صفحه هستیم.»

نمایه سازی (ایندکس کردن Indexing)

پس از خزیدن وب سایت، اطلاعات ایندکس می‌شوند. موتورهای جستجو سعی م‌کنند صفحات را تجزیه و تحلیل (آنالیز) و درک کنند، آنها را دسته‌بندی کرده و در فهرست ذخیره کنند.

فهرست موتورهای جستجو اصولا یک کتابخانه غول پیکر از تمام وب سایت‌های خزیده شده با یک هدف واحد است: درک آنها و در دسترس قرار دادن آنها برای استفاده به عنوان یک نتیجه جستجو.

نکته: اگر می‌خواهید بفهمید صفحه شما خزیده و فهرست شده است، می‌توانید به سادگی به کنسول جستجوی Google سایت خود رجوع کنید.

انتخاب نتایج

هنگامی که کاربر اینترنت یک عبارت جستجو را ارسال می‌کند، موتور جستجو در فهرست جستجو می‌کند و بهترین نتایج را به دست می‌آورد. فهرست نتایج به عنوان SERP (صفحه نتایج موتورهای جستجو) شناخته می‌شود.

در بخش‌های بعدی نگاهی دقیق تر به الگوریتم جستجوی گوگل خواهیم داشت.

الگوریتم گوگل

الگوریتم جستجوی گوگل به عنوان یک اصطلاح کلی برای اشاره به همه الگوریتم‌ها، سیستم‌های ماشین لرنینگ و فناوری‌هایی که گوگل برای رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها استفاده می‌کند، استفاده می‌شود.

برای ارائه بهترین نتایج، آنها عوامل مختلفی را در نظر می‌گیرند که عبارتند از:

  • معنی جستجو: موتور جستجو باید بفهمد کاربر دقیقاً به دنبال چه چیزی است.
  • ارتباط صفحات: صفحه باید با عبارت جستجو مرتبط باشد
  • کیفیت محتوا: موتور جستجو سعی می‌کند بهترین نتایج را از نظر کیفیت محتوا انتخاب کند
  • قابلیت استفاده از صفحات: صفحات نیز باید قابل استفاده باشند (از نظر دسترسی، خوانایی، ایمنی و غیره)
  • زمینه و تنظیمات: در آخر، مکان، تنظیمات و تاریخچه جستجوهای کاربر در نظر گرفته می‌شود

همانند هر سیستم پیچیده دیگری، الگوریتم گوگل باید مرتباً به روز و اصلاح شود.

علاوه بر به‌روزرسانی‌های جزئی الگوریتم که به صورت روزانه اتفاق می‌افتد، گوگل  معمولاً هر سال چند به‌روزرسانی الگوریتم اصلی را ارائه می‌کند.

آنها به طور رسمی توسط گوگل اعلام می شوند و سر و صدای زیادی در جامعه سئو ایجاد می کنند. مهم‌ترین به‌روزرسانی‌های الگوریتم اصلی (به‌عنوان مثال پاندا، پنگوئن، مرغ مگس‌خوار،...) می‌تواند راهی عالی برای دریافت یک نمای کلی از نحوه تکامل جستجوی گوگل و سئو در طول سال‌ها باشد.

جستجوی ارزیاب کیفیت

علاوه بر الگوریتم‌ها، گوگل از ورودی داده‌های انسانی نیز استفاده می‌کند.

هزاران کارمند خارجی گوگل به نام رتبه‌بندان کیفیت جستجو وجود دارند که از دستورالعمل‌های دقیق (در دسترس عموم) پیروی می‌کنند، نتایج جستجوی واقعی را ارزیابی می‌کنند و کیفیت صفحات رتبه‌بندی شده را ارزیابی می‌کنند. ارزیابی‌کنندگان کیفیت مستقیماً بر رتبه‌بندی تأثیر نمی‌گذارند، اما داده‌های آنها برای بهبود الگوریتم جستجو استفاده می‌شود.

عوامل رتبه بندی

موتورهای جستجو محاسبات دقیق الگوریتم های خود را مخفی نگه می‌دارند. با این وجود، بسیاری از عوامل رتبه بندی به خوبی شناخته شده‌اند.

فاکتورهای رتبه بندی موضوعی بسیار مورد بحث در دنیای سئو هستند. بسیاری از آنها به طور رسمی توسط گوگل تایید شده‌اند، اما بسیاری از آنها در سطح گمانه زنی‌ها و تئوری‌ها باقی مانده‌اند. از نقطه نظر عملی، مهم است که روی عواملی تمرکز کنید که تأثیر ثابتی دارند، اما همچنین سعی کنید «نمره خوب» را در همه زمینه‌ها حفظ کنید.

البته، هر چیزی که مردم فکر می‌کنند عامل رتبه‌بندی است، واقعاً توسط موتورهای جستجو استفاده نمی‌شود (اگر چیزی با رتبه‌های بالاتر مرتبط باشد، لزوماً چیزی نیست که گوگل در الگوریتم خود استفاده می‌کند). از سوی دیگر، برخی از عوامل رتبه بندی تایید شده تنها تاثیر بسیار کمی بر رتبه بندی دارند.

عوامل موفقیت گوگل (آنهایی که بیشتر با رتبه های بالاتر مرتبط هستند):

  1. محتوای هدفمند: شما باید شناسایی کنید که افراد چه چیزی را جستجو می‌کنند و محتوای با کیفیت متناسب با نیازهای آنها ایجاد کنید.
  2. وب‌سایت قابل خزیدن: وب‌سایت شما باید به راحتی توسط موتورهای جستجو پیدا شود.
  3. کیفیت و کمیت لینک‌ها: هرچه صفحات با کیفیت بیشتری به وب سایت شما پیوند داده شوند، از نظر گوگل اعتبار بیشتری خواهید داشت.
  4. محتوای مبتنی بر هدف کاربر: سئو تنها به این نیست که از چه کلماتی استفاده می‌کنید، بلکه به نوع محتوا و جامعیت آن نیز مربوط می‌شود. بازدیدکننده را خوشحال کنید تا گوگل نیز خوشحال شود.
  5. محتوای منحصر به فرد: در مورد استفاده از محتوای تکراری در وب سایت خود بسیار مراقب باشید.
  6. تخصص، اقتدار، اعتماد (EAT): سیگنال‌های E-A-T توسط ارزیابی‌کنندگان کیفیت گوگل ارزیابی می‌شوند. هرگز فراموش نکنید که تخصص و قابلیت را نشان داده و اثبات کنید و فقط در مورد موضوعاتی بنویسید که در حوزه کاریتان است.
  7. محتوای تازه: برخی از موضوعات به تازگی بیشتری نسبت به بقیه نیاز دارند، اما با این وجود، باید به طور مرتب محتوای خود را به روز کنید.
  8. نرخ کلیک: تگ‌های عنوان و توضیحات متا خود را برای بهبود CTR صفحات خود بهینه کنید
  9. سرعت وب‌سایت: مطمئن شوید که بازدیدکنندگان شما مجبور نیستند برای بارگذاری صفحه زیاد منتظر بمانند، در غیر این صورت، احتمال زیادی وجود دارد که قبل از بازدید واقعی آن را ترک کنند.
  10. روی هر دستگاهی کار می‌کند: وب‌سایت شما باید روی هر دستگاه و اندازه صفحه‌ای کاملا کار کند (به یاد داشته باشید که اکثر کاربران اینترنت از طریق دستگاه‌های تلفن همراه می‌آیند!)

توجه: کیفیت محتوا بدون شک مهمترین عامل سئو است (توجه داشته باشید که از هر ۱۰ عامل مهم ۵ عامل مربوط به محتوا است). برای آشنایی بیشتر با تولید محتوا، خواندن مقاله زیر را توصیه می‌کنیم:

عوامل مهم دیگری که ممکن است تاثیر مثبتی بر رتبه شما داشته باشد:

  • عمق محتوا
  • بهینه‌سازی تصویر
  • مرجعیت موضوعی
  • صفحه‌ای با ساختار مناسب
  • اشتراک‌گذاری اجتماعی
  • استفاده از HTTPS

موتورهای جستجوی زیادی وجود دارد، اما تنها گوگل است که بیشترین پیشرفت را در بازیابی اطلاعات، درک زبان طبیعی و پردازش زبان طبیعی داشته است. در ۲۵ سال گذشته، موتورهای جستجو از ارزیابی مبتنی بر متن خالص به عصر یادگیری ماشینی حرکت کردند. سئو از بهینه سازی معیارهای ثابت به کار در جهت تجربه کاربری بهینه تغییر کرده است. سئوکاران باهوش می‌دانند که باید از بک لینک‌ها و محتوا فراتر بروند. آنها باید نیازهای جستجوگران را در زمینه یک کلمه کلیدی درک کنند.

تحقیق کلمات کلیدی

تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Research) یکی از کارهای اساسی سئو است. در این بخش، یاد خواهید گرفت که چگونه جایگاه خود را پیدا کنید و چگونه کلمات کلیدی مناسبی را که می توانید برای آنها رتبه خود به دست بیاورید را پیدا کنید. 

تحقیق کلمات کلیدی باید اولین قدم در مسیر سئوی شما باشد. به ویژه در دو سناریو رایج مهم است:

  • شناخت جایگاه خود: هنگام راه‌اندازی یک وب‌سایت جدید، تحقیقات کلمات کلیدی می‌تواند یک نمای کلی از موضوعات فرعی برای افراد در حوزه یا صنعت شما جالب باشد.
  • پیدا کردن ایده‌های محتوای جدید: تحقیق کلمات کلیدی می‌تواند به شما کمک کند بهترین فرصت‌های کلمه کلیدی را پیدا کنید و استراتژی محتوای خود را برنامه‌ریزی کنید.

کلمات کلیدی را کجا پیدا کنیم؟

راه‌های مختلفی برای یافتن کلمات کلیدی وجود دارد. اولین وظیفه شما این است که کلمات کلیدی اولیه را بیابید. عباراتی به عنوان پایه‌ای برای یافتن ایده‌های کلیدی بیشتر استفاده کنید. مثلا اگر یک وبلاگ درباره قهوه راه‌اندازی می‌کنید، عبارات ساده‌ای مانند «دانه‌های قهوه»، «ماشین‌های قهوه» یا «اسپرسو» عالی خواهند بود.

روش‌ کلاسیک برای جستجوی کلمات کلیدی:

پیشنهادات گوگل (Google Suggestions): گوگل بسیاری از پیشنهادات کلمه کلیدی را مستقیماً در SERP ارائه می‌دهد. ویژگی‌هایی مانند تکمیل خودکار گوگل یا جستجوهای مرتبط می‌توانند منبع خوبی برای ایده‌های کلیدواژه باشند. با استفاده از ویژگی تکمیل خودکار، فقط باید کلمه کلیدی خود را در جستجوی گوگل بنویسید و پیشنهادات به طور خودکار ظاهر می‌شوند. پیشنهادات بر اساس جستجوی واقعی مورد استفاده مردم در سراسر جهان است.

پیشنهادات گوگل

توجه: علاوه بر گوگل، پلتفرم‌های بسیار دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند به شما در یافتن ایده‌های جدید برای کلمات کلیدی کمک کنند. روی آنهایی تمرکز کنید که افراد در جایگاه شما از آنها برای پرسیدن سوال، برقراری ارتباط و به اشتراک گذاشتن ایده استفاده می‌کنند. چند مثال: Reddit، Quora، YouTube، انجمن‌ها، گروه‌های فیسبوک… .

حجم جستجو

در گذشته، تولیدکنندگان محتوا فقط برای یافتن کلمات کلیدی با حجم جستجوی بالا، تحقیقات کلمات کلیدی را انجام می‌دادند. آنها این کلمات را در محتوا قرار می‌دادند تا الگوریتم‌های موتور جستجو را فریب داده و از رتبه‌های بالا در جستجوی ارگانیک اطمینان حاصل کنند. از آن زمان، تحقیقات کلمات کلیدی بسیار پیچیده‌تر شده است.

کلمات کلیدی طولانی (Long-tail keywords) در مقابل حجم جستجو (Search Valume)

بسیاری از راهنماهای تحقیق کلمات کلیدی توصیه می‌کنند بر روی کلمات کلیدی به اصطلاح طولانی تمرکز کنید. کلمات کلیدی که خاص‌تر هستند و معمولاً از کلمات بیشتری تشکیل شده‌اند.

دلیلش ساده است: کلمات کلیدی بلند معمولاً دشواری کمتر و نرخ تبدیل بالاتری دارند. به این دلیل که جستجو خاص‌تر است، بنابراین احتمال بیشتری وجود دارد که کاربر در مسیر خرید جلوتر باشد. برآوردها نشان می‌دهد که حدود ۷۰٪ از کل ترافیک سایت‌ها از کلمات کلیدی بلند است.

رتبه بندی فقط برای کلمات کلیدی با حجم بالا همیشه امکان پذیر نیست. حقیقت این است که به عنوان یک وب سایت جدید، به سادگی نمی‌توانید برای کلمات کلیدی بزرگ رتبه به دست بیاورد. این بدان معنا نیست که پس از تثبیت خود در بازار و کسب قدرت، آن را امتحان نکنید.

همه چیز در مورد ارزیابی شانس واقعی شماست. معیاری به نام دشواری کلمه کلیدی می‌تواند به شما در این امر کمک کند.

دشواری کلمه کلیدی

هنگامی که کلمات کلیدی را که می‌خواهید برای آنها رتبه به دست بیاورید را بررسی می‌کنید، باید با ارزیابی وضعیت شما در رقابت دریابید که چقدر رسیدن به هدف سخت خواهد بود. معمولاً با معیاری به نام دشواری کلمه کلیدی این موضوع بیان می‌شود.

اکثر ابزارها، دشواری کلمه کلیدی در مقیاسی از ۰ تا ۱۰۰ نشان داده می‌شود. هر چه امتیاز بالاتر باشد، رتبه یک برای کلمه کلیدی دشوارتر است. این بر اساس اعتبار رتبه صفحات برای کلمه کلیدی داده شده است.

توجه به دشواری کلمه کلیدی به شما کمک می‌کند تا:

  • با اینکار شما یک نمای کلی از کلمات کلیدی «اصلی» و رقبای «بزرگ» در جایگاه شما دریافت خواهید کرد.
  • شما قادر خواهید بود کلمات کلیدی را که شانس واقعی رتبه بندی برای آنها را دارید شناسایی کنید.
  • می‌توانید با تمرکز بر کلمات کلیدی که می‌توانند نتایج خوبی را برای شما به ارمغان بیاورند، در زمان صرفه‌جویی کنید، حتی اگر هنوز قدرت زیادی ندارید.

توجه: مقادیر دشواری کلمه کلیدی ممکن است در ابزارهای مختلف متفاوت باشد. شما می‌توانید نمره ۳۰ را در یک ابزار و ۵۰ را در ابزار دیگر دقیقاً برای همان کلمه کلیدی مشاهده کنید. به این دلیل که محاسبات بر اساس معیارها و الگوریتم‌های کمی متفاوت است. نکته مهم مقایسه نتایج در یک ابزار است.

ارتباط کلمه کلیدی

نکته آخر اینکه کلمه کلیدی شما باید کارتان مرتبط باشد. ساده‌ترین راه انجام یک تجزیه و تحلیل SERP مناسب برای یافتن موارد زیر است:

  • اینکه آیا می‌توانید با وب‌سایت‌های دیگر در SERP برای کسب رتبه اول رقابت کنید (بخش قبلی در مورد دشواری کلمات کلیدی را ببینید)
  • هدف جستجو در پشت کلمات کلیدی که می‌خواهید برای آنها بهینه سازی کنید چیست؟
  • با نگاه کردن به SERP می‌توانید تشخیص دهید که هدف جستجو در پس آن چیست و آیا با محتوای شما مطابقت دارد یا خیر.

۴ نوع مختلف هدف جستجو وجود دارد:

  1. ناوبری: جستجوی یک وب سایت/برند خاص
  2. اطلاعاتی: جستجو برای اطلاعات عمومی
  3. تراکنشی: کاربر می خواهد چیزی را آنلاین بخرد
  4. تجاری: کاربر قبل از خرید تحقیق می کند

فرض کنید یک فروشگاه تجهیزات تناسب اندام دارید. شما می‌خواهید صفحه محصول دمبل خود را بهینه کنید و کلمه کلیدی "بهترین دمبل" را پیدا می‌کنید. حجم جستجوی خوبی دارد و سختی آن خیلی زیاد نیست. با این حال، اگر به نتایج جستجو نگاه کنید، متوجه خواهید شد که تمام صفحات رتبه بندی شده برای «بهترین دمبل» نظرات و راهنمای خرید هستند، نه صفحات محصول. به عبارت دیگر، گوگل آن را یک کلمه کلیدی تجاری و نه تراکنشی می‌داند.

همیشه این را در نظر داشته باشید تا در نهایت برای کلمات کلیدی اشتباه بهینه سازی نکنید. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که افراد در تحقیقات کلمات کلیدی مرتکب می‌شوند این است که فقط به اعدادی که در ابزار کلمات کلیدی می‌بینند نگاه می‌کنند. آنها به ندرت هدف را در نظر می‌گیرند، در حالی که در واقعیت، حتی مهم‌تر از حجم جستجو است.

چرا؟

  • اول اینکه، گوگل واقعاً می‌داند که چه نوع محتوایی را می‌خواهد برای هر جستجو پیدا کند و اگر نتایج برتر را بررسی کنید، اغلب نتایج مشابهی خواهید دید. بنابراین اگر در دسته بندی‌هایی قرار نمی‌گیرید که گوگل می‌خواهند پیدا کند، شانس شما برای رتبه بندی بسیار کم است، حتی اگر تمام معیارها را داشته باشید.
  • ثانیاً، حتی اگر واقعاً بازدیدکنندگانی را از گوگل دریافت کنید، تغییرات کوچک در جستجو نتایج بسیار متفاوتی دارد. برخی افراد ممکن است علاقه مند به خرید وسایل شما باشند در حالی که دیگران واقعاً به دنبال خرید نیستند.

بهینه سازی محتوا برای سئو

بسیاری از بازاریابان قبلاً فکر می کردند که محتوا و سئو بازیگران جداگانه‌ای هستند. آنها نمی‌توانند بیش از این اشتباه کنند. بیایید دریابیم که چگونه این دو می‌توانند هم افزایی کنند را در این بخش بررسی کنیم.

می گویند محتوا پادشاه است. همانطور که ممکن است کلیشه ای به نظر برسد، حقیقت زیادی در مورد آن وجود دارد. سئو و محتوا به هم مرتبط هستند.

محتوا پادشاه است

به عبارت دیگر: اگر محتوای شما زباله است، انجام سئو فایده ای ندارد. به همین دلیل است که تصمیم گرفتیم در این بخش از آشنایی با سئو، نکات عملی در مورد ایجاد یک استراتژی محتوای موفق را به اشتراک بگذاریم.

شناسایی و سازماندهی موضوع تولید محتوا

استراتژی محتوای شما باید بر اساس درک مناسب از جایگاه و نیازهای مخاطبان باشد.

اولین مرحله در این فرآیند یعنی یافتن کلمات کلیدی مناسبرا در بخش قبل بررس یکردیم. مرحله دوم شناسایی موضوع محتوا است.

بسیاری از اوقات کلمه کلیدی خود یک عنوان است. اما همیشه اینطور نیست.

فرض کنید یک وبلاگ بازاریابی آنلاین دارید و چندین کلمه کلیدی مانند:

  • چگونه یک وبلاگ راه‌اندازی کنیم
  • چگونه یک وبلاگ ایجاد کنیم
  • شما چگونه یک وبلاگ را راه‌اندازی می‌کنید
  • چگونه وبلاگ خود را راه‌اندازی کنیم

ممکن است متوجه شوید که اگرچه کلمات متفاوت هستند، اما همه آنها در مورد یک چیز هستند: ایجاد یک وبلاگ.

ایجاد یک پست جداگانه برای هر یک از آنها بی معنی است. در عوض، ما آنها را در یک موضوع گروه‌بندی می کنیم: نحوه ایجاد یک وبلاگ. سپس آن را در یک راهنمای جامع پوشش می‌دهیم که به طور بالقوه می‌تواند برای هر یک از این کلمات کلیدی رتبه به دست بیاورد.

اگر یک تجزیه و تحلیل سریع SERP انجام دهید، متوجه خواهید شد که نتایج جستجو برای همه این عبارات کلیدی تقریباً یکسان است.

هنگامی که موضوع را تعیین کردید، می‌توانید به سطح کلمات کلیدی بازگردید و یکی را انتخاب کنید که موضوع شما را به بهترین شکل نشان دهد: کلمه کلیدی هدف.

اصل اساسی استراتژی محتوا برای سئو ساده است:

1 صفحه = 1 موضوع = 1 کلید واژه هدف

برای انتخاب کلمه کلیدی هدف، باید اصول تحقیق کلمه کلیدی را که در بخش قبل توضیح دادیم را دنبال کنید. پس حتما حجم جستجو، دشواری و ارتباط آن را در نظر بگیرید.

چگونه موضوعات محتوا را برای بهینه سازی سازماندهی کنیم؟

یک راه عالی برای برنامه ریزی و سازماندهی موضوعات خود استفاده از به اصطلاح هاب محتوا (Content Hub) است. هاب محتوا مجموعه‌ای از صفحات است که همگی به موضوع خاصی مرتبط هستند. صفحات به هم مرتبط هستند و یک نمای کلی از موضوع و همچنین بینش عمیق تری در مورد موضوعات فرعی ارائه می‌دهند.

دو نوع محتوا برای دستیابی به کلمه کلیدی هدف وجود دارد:

محتوای ستونی: صفحه ستونی که یک نمای کلی از موضوع گسترده ارائه می دهد و معمولاً یک کلمه کلیدی گسترده را هدف قرار می‌دهد (مانند دویدن)

محتوای خوشه‌ای: صفحات پشتیبانی که بر روی موضوعات فرعی درون موضوع با جزئیات تمرکز دارند (مانند مزایای دویدن، کفش های دویدن، اشتباهات آهسته دویدن).

این استراتژی مزایای متعددی دارد:

  • شما با پوشش دادن هر موضوع با جزئیات، ارزش بیشتری برای خوانندگان خود قائل می‌شوید. آنها مجبور نیستند برای یادگیری همه چیز در مورد یک موضوع خاص از وب سایت های دیگر بازدید کنند.
  • شما مجبور هستید برای محتوا برنامه‌ریزی و آن را ساختارمند کرده و تمام کلمات کلیدی مهم را به طور سیستماتیک پوشش دهید. شما اعتبار خود را در موضوعات خاصی با پیوند دادن صفحاتی که به صورت موضوعی نزدیک هستند افزایش می‌دهید.
انواع مختلف هدف محتوا

هنگام انتخاب موضوعات برای محتوای خود، به یاد داشته باشید که انواع مختلفی از هدف جستجو وجود دارد (به بخش قبل مراجعه کنید): اطلاعاتی، ناوبری، تراکنشی و تجاری. شما مجبور نیستید در هر پست روی «فروش» تمرکز کنید. با تمرکز بر انواع مختلف هدف جستجو (از جمله هدف اطلاعاتی) می‌توانید مراحل مختلف مسیر مشتری را هدف قرار دهید.

مزیت‌های جانبی:

  • شما خود را به عنوان یک مرجع در این زمینه تثبیت خواهید کرد
  • اعتماد و آگاهی از برند ایجاد خواهید کرد
  • مخاطبین جدیدی پیدا می‌کنید (که ممکن است بعدا به مشتری تبدیل شوند)

تمرکز بر بهینه سازی کلمات کلیدی

هنگامی که یک کلمه کلیدی هدف دارید، باید از آن برای بهینه سازی صفحه خود استفاده کنید. عناصری که ممکن است برای کلمه کلیدی هدف استفاده کنید شامل موارد زیر است:

  • برچسب عنوان و توضیحات متا
  • لینک یا همان URL
  • عنوان اصلی و عنوان‌های فرعی
  • متن بدنه
  • متای تصویر
  • متن پیوندهای داخلی (انکر تکست Anchor text)
  • برچسب عنوان (Meta Title) و توضیحات متا (Meta Description)

قرار دادن کلمه کلیدی هدف در تگ عنوان (و تا حدی در توضیحات متا) بسیار مهم است. در حالت ایده‌آل، تا حد امکان نزدیک به آغاز جملات از کلمه کلیدی استفاده کنید.

URL

URL های شما باید کوتاه و قابل خواندن باشند. این مهم‌ترین عامل سئو نیست، اما می‌تواند کمک کننده باشد.

مزیت: اگر شخصی به صفحه شما لینک دهد، بک لینک شامل کلمه کلیدی هدف شما می‌شود.

عنوان‌ها و متن اصلی

بهترین تمرین این است که از کلمه کلیدی تمرکز خود در عنوان H1 صفحه استفاده کنید. در صورت لزوم، ممکن است در برخی از عناوین فرعی نیز استفاده شود. در نهایت، کلمه کلیدی باید چند بار در بدنه متن شما ظاهر شود.
همیشه به یاد داشته باشید که چیزی به نام تعداد ایده‌آل کلمات کلیدی در یک صفحه وجود ندارد (معروف به چگالی کلمه کلیدی).

گاهی تلاش برای استفاده از کلمه کلیدی به تعداد معینی، ضرر بیشتری نسبت به سود آن دارد.

متا تصویر

شما می توانید کلمه کلیدی هدف خود را در متاهای (Meta) مختلف تصویر وارد کنید، به عنوان مثال:

  • نام فایل تصویر
  • عنوان تصویر
  • کپشن تصویر
  • تگ Alt تصویر

متن جایگزین (تگ Alt) از منظر سئو SEO مهمترین فاکتور است. این تگ، تصویر را برای بازدیدکنندگان کم بینا و همچنین خزنده‌های موتور جستجو که نمی‌توانند تصویر شما را ببینند توصیف می‌کند.

توجه: وجود فاکتورهای مختلف بدان معنا نیست که شما باید کلمه کلیدی را در همه این مکان‌ها استفاده کنید. به عنوان مثال اگر کلمه کلیدی هدف شما «ورزش در فضای باز» است و تصویری از مردی در حال بالا رفتن از کوه را نشان می‌دهید، لازم نیست از متن جایگزین «مردی در حال انجام ورزش در فضای باز» استفاده کنید.

متن لینک (Anchor Text) در پیوندهای داخلی

آخرین اما نه کم اهمیت ترین فاکتور، استفاده از کلمه کلیدی هدف در متن لینک‌های داخلی است. انکر تکست (متنی که لینک می‌شود) قسمت قابل مشاهده پیوند است. اگر حاوی کلمه کلیدی هدف باشد، به این معنی است که شما به گوگل اطلاع می‌دهید که صفحه‌ای که به آن پیوند می‌دهید درباره چیست.

نکته: همین امر در مورد لینک های خارجی نیز صدق می‌کند. با این حال، همیشه نمی‌توانید بر روی متن‌های لینک در صفحات خارجی که به سایت شما پیوند داده می‌شوند تأثیر بگذارید.

در واقع، دستکاری متن‌های بک لینک های شما ممکن است بسیار خطرناک باشد (این یک «نه» بزرگ از سمت گوگل است که باید رعایت کنید).

نکته: مهمترین بخش در مورد بهینه‌سازی صفحه شما برای کلمه کلیدی هدف این است که زیاده روی نکنید.

اگر کلمه کلیدی تمرکز شما «بهترین استراتژی بازاریابی محتوا برای مشاغل کوچک» است، استفاده از آن در تمام عناصر داخل صفحه که در بالا ذکر شد کاری اشتباه است. از عقل سلیم استفاده کنید و طبیعی بنویسید.

کلمات کلیدی LSI برای سئو مناسب است؟

بسیاری از متخصصین سئو استفاده از کلمات کلیدی به اصطلاح LSI را توصیه می‌کنند. منظور آنها این است که باید مترادف‌ها و کلمات کلیدی مرتبط را پیدا کنید و آنها را در سراسر متن پراکنده کنید تا مطمئن شوید که گوگل می‌داند محتوای شما در مورد چیست. حقیقت این است که کلمات کلیدی LSI فقط یک افسانه خطرناک سئو است. جان مولر، تحلیلگر روندهای وب مستر در گوگل، پدیده کلمات کلیدی LSI را به صورت زیر خلاصه کرد: «چیزی به نام کلمات کلیدی LSI وجود ندارد. هر کسی که خلاف آن را به شما می گوید اشتباه می کند، متاسفم».

در عوض چه باید کرد؟

به این فکر کنید که «چگونه پست را تا حد ممکن مرتبط کنیم»، نه اینکه «چگونه پست را با کلمات کلیدی پر کنیم تا گوگل فکر کند که مرتبط است». در واقع بسیار ساده است: رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید، موضوع را مطالعه کنید و آن را به روشی جامع در محتوای خود پوشش دهید. اگر این کار را انجام دهید، گوگل موضوع صفحه شما را درک خواهد کرد.

کیفیت محتوا

امروزه، رتبه‌بندی سایت‌ها تقریباً برای هر کلمه کلیدی بسیار سخت‌تر از گذشته است. بیشتر جایگاه‌ها بیش از حد اشباع شده‌اند. اما یک استراتژی وجود دارد که هنوز هم به خوبی کار می‌کند. ایجاد محتوایی که ۱۰ برابر بهتر از رقبای شما است! که به عنوان استراتژی «محتوای ۱۰ برابری» نیز شناخته می‌شود.

محتوای ده برابری چیست؟

  • محتوایی که موضوع را بهتر پوشش می‌دهد.
  • محتوایی است که همیشه به روز است.
  • اطلاعات آن دقیق و جدید است.
  • طراحی بهتری در صفحه استفاده شده است.
  • از انواع محتوا مثل ویدئو، تصویر و اینفوگرافیک در آن استفاده می‌شود.
  • تصاویر آن اصلی است و نه تصاویر کپی از سایت‌های دیگر.
  • متن صفحه خوانا است و فونت و اندازه فونت مناسبی دارد.
  • صفحه در تمامی دستگاه‌ها به خوبی نمایش داده می‌شود.
  • سرعت لود (بارگذاری) صفحه زیاد است.

در عمل یعنی:

  • کیفیت محتوا بسیار خوب باشد.
  • موضوع را با دقت بیشتری نسبت به رقبای خود پوشش دهید (شما می‌توانید به معنای واقعی کلمه به صفحات با رتبه برتر نگاه کنید و سعی کنید بفهمید چه کاری را بهتر انجام دهید.
  • اطلاعات و داده های به روز بیشتری را ارائه دهید.
  • ارائه اطلاعات تخصص بیشتر و استفاده از منابع معتبرتر را در دستور کار قرار دهید.
  • اصیل باشید، از داده‌های منحصر به فرد استفاده کنید، زوایای جدید ارائه دهید، آزمایش انجام دهید.
  • پیوند به سایر منابع مرتبط با کیفیت بالا را فراموش نکنید.

آیا «پیوند دادن» یا همان لینک دادن به وب سایت‌های دیگر برای سئو خوب است؟

بسیاری از مردم از پیوند دادن به وب‌سایت‌های دیگر می‌ترسند زیرا نمی‌خواهند «بازدیدکنندگان خود را به سایت دیگران بفرستند». حقیقت این است که لینک دادن به سایر منابع با کیفیت می‌تواند از نقطه نظر سئو برای شما مفید باشد. پیوند دادن به محتوای مرتبط به تقویت سیگنال های موضعی صفحات شما کمک می‌کند. این کار می‌تواند به گوگل کمک کند تا موضوع سایت شما را بهتر درک کند و ارزش افزوده‌ای برای بازدیدکنندگان شما به ارمغان می‌آورد.

طراحی (UI) بهتر

  • از یک چیدمان منحصر به فرد برای مهم‌ترین قسمت‌های محتوای خود استفاده کنید.
  • افزودن رسانه‌های بصری خیره کننده (تصاویر، اینفوگرافیک، نمودار، گیف، اسکرین شات، فیلم).
  • از تصاویر خود استفاده کنید و از استفاده از عکس‌های استوک خودداری کنید.

تجربه کاربری (UX) بهتر

  • مطمئن شوید که متن خوانا (نوع و اندازه فونت) و عاری از اشتباهات دستور زبانی است
  • پاراگراف های کوتاه و ساده بنویسید
  • از عناصر ناوبری (مانند فهرست مطالب) برای صفحات طولانی استفاده کنید
  • از نقل قول‌ها، لیست ها و جملات بولد، آندرلاین و ایتالیک در متن استفاده کنید
  • جنبه‌های فنی سایت را بهینه کنید

طول محتوا و تاثیر آن در سئو

بسیاری از مردم فکر می‌کنند که طول محتوا یکی از عوامل رتبه بندی در سئو است. یک مطالعه معروف توسط Backlinko وجود دارد که نشان می‌دهد پست‌هایی با حدود ۲۰۰۰ کلمه در گوگل رتبه بهتری دارند. در حالی که مطالعه درست است که محتوای طولانی تر در گوگل رتبه بهتری دارد، اما این تعداد کلمات نیست که رتبه‌های بالا را به ارمغان می‌آورد. واقعیت این است که پست‌های طولانی معمولا موضوع را به روشی جامع‌تر پوشش می‌دهند. مثلا همین مقاله را نگاه کنید. ما فقط یک توضیح کلی درباره سئو ندادیم؛ بلکه سئو و بخش‌های آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

چطور تعداد کلمات مناسب یک محتوا را محاسبه کنیم؟

به میانگین تعداد کلمات صفحاتی که برای کلمه کلیدی هدف شما در گوگل رتبه خوب دارند نگاه کنید تا به شما تصوری تقریبی از طول محتوا بدهد. به عنوان مثال، اگر هر پست در SERP اول دارای بیش از ۲۰۰۰ کلمه باشد، احتمالا با یک مقاله ۸۰۰ کلمه‌ای رتبه خوب نخواهید داشت. موضوع را به روشی جامع پوشش دهید که همه چیزهایی را که یک خواننده بالقوه ممکن است بخواهد بداند پوشش دهد. همیشه به خاطر داشته باشید که تعداد زیاد کلمات به تنهایی باعث بهبود رتبه شما نمی‌شود. روی کیفیت محتوا تمرکز کنید نه فقط کمیت.

به‌روزرسانی محتوا

انقضای محتوا یک چیز واقعی است. مهم نیست که یک محتوا چقدر موفق باشد، این احتمال وجود دارد که ترافیک به تدریج کاهش یابد، مگر اینکه آن را تازه و به روز نگه دارید.

چگونه مطمئن شوید که پست شما در طول زمان فراموش نمی شود؟

پاسخ این است: به روز رسانی منظم. به روز رسانی منظم محتوا یک تکنیک مهم سئو (که اغلب نادیده گرفته می‌شود) است. یکی از دلایلی که به‌روزرسانی محتوا ممکن است تأثیر مثبتی بر رتبه‌بندی شما داشته باشد این است که گوگل به دفعات به‌روزرسانی‌ها توجه می‌کند و تمایل دارد صفحاتی که اغلب به‌روزرسانی می‌شوند را برای برخی جستجوها نمایش دهد. این بدان معناست که هر موضوعی به تازگی محتوا نیاز ندارد، اما بسیاری از آنها نیاز دارند.

نکته: ابزارهای رایگان مفیدی وجود دارند که صفحاتی را که ممکن است بر اساس کاهش ترافیک نیاز به به‌روزرسانی داشته باشند را شناسایی می‌کنند.

به‌روزرسانی یا انتشار مجدد

در حالی که تغییرات کوچکتر صفحات شما به هیچ چیز خاصی نیاز ندارد، یک بازسازی بزرگ احتمالاً ارزش انتشار مجدد پست را دارد. به طوری که در بالای مقالات وبلاگ شما نشان داده شود و خوانندگان بدانند که پست از طریق یک به‌روزرسانی بزرگ انجام شده است.

در اینجا مواردی وجود دارد که ممکن است در نظر داشته باشید که پست خود را مجددا منتشر کنید:

  • به‌روزرسانی بیش از ۵۰٪ از محتوا را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
  • شما مقدار قابل توجهی محتوای جدید اضافه کرده‌اید.
  • شما ۲ یا چند پست را در یک پست ادغام کرده‌اید.
  • بازنشر (انتشار مجدد) همچنین فرصتی عالی برای تبلیغ مجدد پست در رسانه‌های اجتماعی، خبرنامه یا شروع یک کمپین لینک سازی جدید است.

سئو درون صفحه (On-page) و تکنیکال

در بخش قبل به تکنیک های سئو داخلی در حوزه محتوا پرداختیم. اکنون، به جنبه های فنی تر نگاهی خواهیم انداخت.

همچنین می‌توانید به این مقاله‌ها مراجعه کنید:

لینک سازی داخلی

پیوندهای داخلی در سئو سایت بخش بسیار مهمی از کار را تشکیل می‌دهد. بله، بک لینک‌های خارجی در سئو ضروری هستند، اما داشتن ساختار مناسب لینک‌های داخلی به همان اندازه مهم است. لینک‌های داخلی خزیدن موتورهای جستجو در سایت شما را تهسیل می‌کند. اگر صفحات شما به خوبی به هم مرتبط هستند، خزنده های موتور جستجو کار آسان‌تری برای یافتن و فهرست بندی تمام صفحات شما دارند.

پیوندهای داخلی تجربه کاربر و تعامل او را بهبود می‌بخشد. اگر ناوبری واضحی داشته باشید، بازدیدکنندگان شما به راحتی آنچه را که نیاز دارند پیدا خواهند کرد. با پیوندهای متنی مرتبط، به جای ترک وب سایت برای یافتن پاسخ‌های خود در جای دیگر، زمان بیشتری را با محتوای شما صرف می‌کنند.

لینک‌های داخلی می‌توانند رتبه شما را بهبود بخشند. بله، لینک‌های داخلی ارزش لینک را به هم منتقل می‌کنند. اگر یک صفحه دارای تعداد زیادی لینک داخلی مرتبط با انکر تکست‌های توصیفی باشد، گوگل صفحه پیوند داده شده را بهتر درک می‌کند، آن را در ساختار صفحه شما مهم می‌داند و به آن اهمیت بیشتری می‌دهد.

قانون طلایی پیوند داخلی خوب این است: هر صفحه‌ای باید حداکثر ۳ کلیک با صفحه اصلی شما فاصله داشته باشد.

بزرگترین مزیت لینک سازی داخلی؟ 

برخلاف لینک‌های خارجی، لینک‌های داخلی کاملا در دست شماست.

چگونه می‌توان یک وب سایت با پیوند خوب به دست آورد؟

۱- از عناصر ناوبری واضح استفاده کنید

کلید داشتن یک وب سایت به هم پیوسته، داشتن عناصر ناوبری با ساختار مناسب است. مردم عادت دارند در وب سایت‌ها به روش خاصی جابه‌جایی را انجام دهند و باید این روند را تا حد امکان برای آنها آسان و واضح کنید.

  • منو: یک عنصر ناوبری اصلی که باید واضح و توصیفی باشد
  • مسیر (Breadcrumbs): اگر ساختار از صفحات تودرتو دارید، این ابزار بسیار مفید است
  • دسته‌بندی‌ها: محتوای خود را به دسته‌های منطقی دسته‌بندی کنید تا افراد بتوانند محتوای مشابه را به راحتی پیدا کنند
۲- لینک در بدنه صفحه

علاوه بر پیوندهای داخلی ساختاری، پیوند دادن به سایر صفحات مرتبط از داخل بدنه صفحه نیز روش خوبی است. این پیوندها شامل پیوندهای درون متنی یا المان‌های «مطالعه بیشتر» است که به صفحات دیگری از وب سایت شما پیوند می‌خورد که ممکن است برای بازدیدکننده شما جالب باشد.

فقط این دو تمرین ساده را یاد بگیرید:

هر بار که می‌خواهید یک پست جدید منتشر کنید، به محتوای دیگری که خواننده ممکن است مفید بداند فکر کنید و به آن لینک دهید. پس از انتشار پست یا صفحه جدید، چند پیوند داخلی از سایر صفحات مرتبط با موضوع اضافه کنید.

نقشه سایت (Sitemap) چیست؟

نقشه سایت فهرستی ساختاریافته از تمام صفحات یک وب سایت است که برای جستجو توسط موتورهای جستجو در دسترس است. نقشه سایت یک راه است که به خزنده‌ها اجازه می‌دهد همه صفحات سایت شما را پیدا کنند.

چه نوع سایت‌هایی از نقشه سایت (به گفته گوگل) سود می برند؟

  • وب سایت های بزرگ با صدها یا هزاران صفحه
  • سایت های جدید با بک لینک کم یا بدون
  • وب‌سایت‌هایی که پیوندهای داخلی زیادی ندارند (مثلاً حاوی صفحاتی هستند که پیوندهای داخلی ندارند)
  • وب‌سایت‌هایی با فایل‌های رسانه‌ای زیاد (مانند گالری تصاویر)

آیا همیشه به نقشه سایت نیاز دارید؟

نه، شما ندارید. به خصوص اگر یک وب سایت کوچک با چند صفحه به هم پیوسته دارید. از طرف دیگر، داشتن نقشه سایت هرگز نمی تواند به شما آسیب برساند. علاوه بر این، نقشه حاوی اطلاعات مفیدی است، مانند ویژگی آخرین ویرایش که تاریخی که آخرین به‌روزرسانی صفحه را نشان می‌دهد تا خزنده‌ها بدانند که آیا صفحه نیاز به خزیدن مجدد دارد یا خیر.

اگر مطمئن نیستید که چگونه یک نقشه سایت ایجاد کنید و وب سایت شما بر روی وردپرس اجرا شده است، توصیه می‌کنیم نقشه سایت را با افزونه Yoast SEO درست کنید.

برای اینکه گوگل از نقشه سایت خود مطلع شود، می‌توانید آن را به کنسول جستجوی گوگل ثبت کنید.

HTTPS

این روزها واقعاً هیچ بهانه‌ای برای استفاده نکردن از گواهی SSL وجود ندارد، به خصوص که امکان استفاده از نسخه رایگان در دسترس است. این گواهی نشان می‌دهد که امنیت بازدیدکنندگان وب سایت برای شما در اولویت است.

در سال ۲۰۱۴ استفاده از گواهی SSL به یک سیگنال رتبه گوگل تبدیل شده است. به عبارت دیگر، اگر از HTTPS استفاده نکنید، ممکن است وبسایت شما در گوگل نتایج مناسبی به دست نیاورد.

سازگاری با موبایل

از سال ۲۰۱۹، گوگل از نمایه سازی با اولویت نسخه موبایل (mobile-first indexing) استفاده می‌کند. این بدان معناست که اکثر سایت ها به جای نسخه دسکتاپ در نسخه موبایل خود خزیده و ایندکس می‌شوند. داشتن یک وب سایت سازگار با موبایل یک کار ضروری در سئو است. در عمل به این معنی است:

  • طراحی ریسپانسیو (Responsive) داشته باشید.
  • منویی که به راحتی در دستگاه های تلفن همراه قابل استفاده باشد داشته باشید.
  • تصاویر را بهینه کنید.
  • از پاپ آپ‌‌های ناخواسته استفاده نکنید.
  • یک فونت خوانا استفاده کنید.

اگر مطمئن نیستید که وب سایت شما برای موبایل مناسب است، می‌توانید آن را با این ابزار گوگل تست کنید یا به کنسول جستجو بروید و ببینید آیا در بخش قابلیت استفاده از موبایل مشکلی وجود دارد یا خیر. خوشبختانه، اکثر توسعه دهندگان این روزها سازگاری با تلفن همراه را در ذهن دارند، بنابراین اگر یک تم وردپرس با کیفیت انتخاب کنید، احتمالا تا حد زیادی مشکلات برطرف می‌شود. اما یک عامل خاص سئوی موبایل وجود دارد که باید به آن توجه زیادی داشته باشید. سرعت صفحه.

سرعت صفحه

سرعت صفحه (Page Speed) یکی از مهمترین جنبه‌های سئو فنی و یک عامل ضروری برای تجربه کاربری است. هیچ کس حاضر نیست بیشتر از چند ثانیه صبر کند تا یک صفحه بارگذاری شود.علاوه بر این، سرعت صفحه یک عامل رتبه بندی گوگل است.

ابزارهای مفید زیادی وجود دارد که به شما کمک می‌کند سرعت صفحه خود را اندازه‌گیری کنید و رایج‌ترین مشکلات سرعت صفحه را پیدا کنید. برای مثال:

  1. Google PageSpeed Insights
  2. GTMetrix
  3. Pingdom

اکنون، بیایید نگاهی دقیق‌تر به بهترین روش‌ها برای حفظ سرعت صفحه داشته باشیم:

۱- از هاست وب با کیفیت استفاده کنید

میزبانی سایت (هاستینگ) شما اولین چیزی است که بر سرعت صفحه شما تأثیر می‌گذارد. اگر هاست شما زمان پاسخگویی سرور ضعیفی دارد، نیاز به بهینه‌سازی بیشتر دارید.

توجه: بیشتر مبتدیان و صاحبان وب سایت‌های کوچک با هاست اشتراکی با کیفیت عالی نتیجه می‌گیرند. این هاست‌ها مقرون به صرفه است و در صورت نیاز می‌توان آن را در آینده ارتقا داد.

نکته آخر، مطمئن شوید که مکان فیزیکی سرور تا حد امکان به مخاطبان هدف شما نزدیک است (به عنوان مثال اگر بازار ایالات متحده را هدف قرار می دهید، سرور شما در آلمان نباشد!).

۲- کش کنید!

ذخیر‌سازی (Cache) فرآیندی است که در آن بخش هایی از صفحه شما (توسط سرور یا مرورگر بازدیدکننده) ذخیره می‌شود تا بارگذاری بعدی بسیار سریعتر شود.

دو نوع اصلی کش وجود دارد:

کش مرورگر: کش در سمت کاربر انجام می‌شود. اگر از وردپرس استفاده می کنید، می‌توانید از یکی از بسیاری از افزونه ها مانند WP Rocket یا W3 Total Cache استفاده کنید (همیشه فقط از یکی استفاده کنید).

کش سمت سرور: در سطحی پایینتر اجرا می‌شود و موثرتر است. معمولا توسط خدمات میزبانی وب ارائه می‌شود.

۳- نسخه AMP را فراموش نکنید

AMP چیست

فناوری Accelerated Mobile Pages امکان توزیع سریعتر محتوا در دستگاه‌های تلفن همراه را فراهم می‌کند. در عمل، به این معنی است که محتوا در یک نسخه ساده تر از صفحه شما در تلفن‌های هوشمند به کاربر ارائه می‌شود. این می‌تواند برای وب سایت های پر محتوا (مانند مجلات خبری یا وبلاگ های بزرگتر) بسیار مفید باشد. اگر یک وب سایت وردپرسی (Wordpress) دارید، یک پلاگین رسمی AMP وجود دارد که به شما در پیاده سازی این نسخه کمک می‌کند.

۴- اسکریپت های شخص ثالث (third party-scripts) را محدود کنید

هر اسکریپت شخص ثالثی که در وب سایت خود استفاده می‌کنید در بارگیری صفحه ممکن است که اجرا شود. این شامل اسکریپت‌ها شامل:

  • افزونه‌های وردپرس
  • تجزیه و تحلیل و اسکریپت‌های بازاریابی مجدد
  • کامنت‌گذاری
  • ویجت‌های چت انلاین

این بدان معنا نیست که شما نباید از هیچ یک از اینها استفاده کنید. فقط این قوانین ساده را دنبال کنید:

فقط از چیزهایی که واقعاً نیاز دارید استفاده کنید. این امر به ویژه در مورد افزونه‌های وردپرس بسیار مهم است. برای هر ویژگی کوچک در وب سایت خود از افزونه خاصی استفاده نکنید. افزونه‌های زیاد می‌توانند سرعت وب سایت شما را کاهش دهند.
در صورت امکان، فعال سازی اسکریپت های شخص ثالث را به تعویق بیندازید تا فقط پس از چند ثانیه بارگیری شوند یا زمانی که بازدیدکننده صفحه را به پایین اسکرول می‌کند اجرا شوند. این روش را می‌توان برای خدمات نظر دادن و همچنین ویجت های چت اعمال کرد.

۵- تصاویر را بهینه کنید

فایل‌های تصویری بزرگ یکی از رایج‌ترین عواملی هستند که باعث کندی بارگذاری صفحه می‌شوند. چند روش بهینه‌سازی تصویر وجود دارد که باید از آنها پیروی کنید تا مطمئن شوید تصاویر شما خیلی بزرگ نیستند:

الف) از فرمت فایل مناسب استفاده کنید

استفاده از فرمت فایل تصویری مناسب می‌تواند به شما کمک کند تا کیفیت تصویر بهتری داشته باشید و حجم فایل را کاهش دهید.

تصویر با فرمت‌های نسل بعدی (Next-gen formats)

راه حل ایده آل قطعا استفاده از فرمت‌های به اصطلاح نسل بعدی مانند WebP، JPEG 2000 و JPEG XR است که به طور خاص برای صرفه جویی در منابع طراحی شده‌اند.

با این حال، هنوز ۱۰۰٪ از مرورگر از این تصاویر پشتیبانی نمی‌کنند (وردپرس نیز از این تصاویر پشتیبانی نمی‌کند) بنابراین می‌توانید به طور انتخابی از آنها استفاده کنید یا صبر کنید تا در همه سیستم عامل‌ها استفاده شوند.

ب) اندازه تصاویر خود را تغییر دهید

بسیاری از مردم تصاویری را آپلود می‌کنند که خیلی بزرگ هستند. اگر عرض منطقه محتوای وبلاگ شما ۸۰۰ پیکسل است، استفاده از تصاویر با عرض ۲۵۰۰ پیکسل بیش از حد نیاز است.

قبل از آپلود تصویر خود در سرور، از یک ویرایشگر تصویر استفاده کنید تا اندازه تصویر را متناسب با عرض وب سایت خود تغییر دهید.

ج) تصاویر خود را فشرده کنید

فشرده‌سازی تصویر فرآیندی است که برخی از داده‌های غیرضروری تصویر را با حفظ کیفیت تصویر حذف می‌کند.

می‌توانید این کار را به صورت دستی انجام دهید و سعی کنید بهترین نسبت بین کیفیت و اندازه فایل را پیدا کنید یا کل فرآیند را با یک افزونه خودکار بسپارید. افزونه‌هایی مانند:

  • Imagify
  • ShortPixel
  • Tiny PNG
د) بارگذاری تنبل (Lazy Load) را در نظر بگیرید

بارگذاری تنبل یک فرآیند ساده است که در آن محتوایی که در بالای صفحه قابل مشاهده است در اولویت لودن شدن قرار می‌گیرد و بقیه محتوا کمی دیرتر بارگذاری می‌شوند. برای صفحاتی با تصویر سنگین این یک راهکار بسیار مفید خواهد بود.

متن‌های جایگزین تصویر (Alt)

متن جایگزین تصویر (به آن تگ alt گفته می‌شود) قطعه ای از متن در کد HTML است که تصویر را توصیف می‌کند و در صورت عدم امکان بارگذاری تصویر، متن جای آن ظاهر می‌شود.

به ۲ دلیل این تگ بسیار مهم است:

از نقطه نظر تجربه کاربری:  مرورگرهایی که قابلیت خواندن متن دارند می‌توانند متن جایگزین را برای بازدیدکنندگان کم بینا بخواند

از نقطه نظر سئو:  متن جایگزین زمینه بهتری را برای خزنده ها فراهم می‌کند زیرا آنها نمی‌توانند تصویر شما را «ببینند».

برای نوشتن یک متن جایگزین خوب، باید:

  1. متنی توصیفی باشد: تصویر را به بهترین شکل ممکن توصیف کنید
  2. کوتاه باشد: حداکثر ۵ الی ۱۰ کلمه باشد
  3. از پر کردن کلمات کلیدی خودداری کنید: متن جایگزین مکانی برای پر کردن کلمات کلیدی شما به صورت غیر طبیعی نیست.

علاوه بر تگ Alt استفاده از نام درست برای تصویر و تگ Title و کپشن هم برای سئو بسیار مفید است.

برچسب‌های عنوان و توضیحات متا

تگ عنوان (Meta Title) و توضیحات متا (Meta Description) عناصر HTML هستند که عنوان و توضیحات صفحه را نشان می دهند. آنها در نتایج جستجو یا زمانی که صفحه در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شود، نمایش داده می‌شوند. آنها از نقطه نظر سئو بسیار مهم هستند. تگ عنوان و توضیحات متا که به خوبی نوشته شده باشد تنها شانس شما برای جلب توجه کاربر در صفحه نتایج جستجو یا همان SERP است.

در اینجا چند نکته در مورد نحوه نوشتن یک برچسب عنوان خوب و توضیحات متا وجود دارد:

۱- کلمه کلیدی هدف را وارد کنید

همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم، تگ عنوان و توضیحات متا یک صفحه مکان مناسب برای قرار دادن کلمه کلیدی هدف شما است.

بهترین روش این است که کلیدواژه هدف را نزدیک ابتدای تگ عنوان قرار دهید؛ هرچند اجباری نیست.

۲- مراقب طول آنها باشید

اگر عنوان و توضیحات بیش از حد طولانی باشند، توسط گوگل کوتاه می‌شوند، که خیلی خوب به نظر نمی‌رسد و می‌تواند نرخ کلیک (click-through rate) شما را کاهش دهد.

۳- خود را متمایز کنید

برخی از عناصر وجود دارد که می‌توانید از آنها برای منحصر به فرد کردن برچسب عنوان خود استفاده کنید:

  • استفاده از سوال
  • استفاده از عدد
  • استفاده از سال 
  • براکت‌ها
  • نام تجاری شما (برند)

قطعه‌های ویژه (Featured snippets)

قطعه ویژه یا همان اسنیپت‌ها (گاهی اوقات «موقعیت صفر» نامیده می‌شود) نوعی نتیجه جستجوی است که بالاتر از ۱۰ نتیجه استاندارد در جستجوی گوگل ظاهر می‌شود. هدف آن پاسخگویی مستقیم به سوال کاربر است.

در اینجا یک مثال معمولی است:

۳ نوع اصلی از اسنیپت وجود دارد:

  • پاراگراف: معمولاً یک پاسخ کوتاه به چگونه، چه کسی، چرا، چه زمانی یا چه سوالی است.
  • فهرست: عمدتاً دستورالعمل ها یا دستور العمل های گام به گام.
  • جدول: اغلب برای نمودارهای مقایسه، جداول داده و غیره نشان داده می‌شود.

بزرگترین مزیت داشتن یک اسنیپت برجسته این است که می‌توانید از رقبای خود برتری کسب کنید حتی اگر صفحه شما رتبه پایین‌تری داشته باشد.

بسیاری از صفحاتی که در این جایگاه ظاهر می‌شوند رتبه اول را ندارند. آنها معمولاً در موقعیت دوم، سوم یا حتی پایین تر ظاهر می‌شوند.

بنابراین، چگونه می توان یک قطعه برجسته دریافت کرد؟

۱- به دنبال کلمات کلیدی با قطعه‌های برجسته بگردید

یک مکان عالی برای شروع یک ابزار تحقیق کلمات کلیدی است که در آن می توانید به طور خاص کلمات کلیدی «سوال» را جستجو کنید. یکی دیگر از منابع عالی کلمات کلیدی با قطعه‌های برجسته، کادر به اصطلاح «People also ask» در نتایج جستجو است.

۲- ابتدا به سوال پاسخ دهید

کلید ظاهر شدن در قطعه برجسته این است که در اسرع وقت به سوال در صفحه پاسخ دهید. به این سبک نوشتاری «سبک نوشتاری هرمی معکوس» می‌گویند. این بدان معناست که ابتدا تعریف را ارائه می دهید و سپس به جزئیات پشتیبانی ادامه می‌دهید.

۳- تعداد کلمات بهینه استفاده کنید!

نمی‌توان مشخص کرد دقیقاً چه متنی باید در یک قطعه برجسته ظاهر شود. گوگل بخشی از متن شما را به صورت خودکار انتخاب می‌کند. با این حال، باید طول متن قطعه فرضی را طوری بهینه کنید که با طول قطعه مشخص شده معمولی مطابقت داشته باشد. اکثر قطعات برجسته دارای طول ۴۰ الی ۵۰ کلمه هستند.

بک لینک و لینک سازی در سئو

در این بخش از آموزش سئو، بک لینک‌ها (Backlink) را مورد بحث قرار می‌دهیم. بک لینک و لینک‌سازی (Link Building) یکی از مهمترین جنبه های بهینه سازی موتورهای جستجو.

بک لینک چیست؟

بک لینک، یک لینک از یک صفحه به صفحه دیگر است. اگر صفحه A به صفحه B لینک داشته باشد، می‌گوییم که صفحه B دارای یک بک لینک از صفحه A است. بک لینک‌ها یکی از مهم ترین سیگنال‌های رتبه‌بندی در موتورهای جستجو هستند. ارتباط مستقیمی بین کمیت و کیفیت بک لینک‌ها و رتبه سئو وجود دارد.

چرا بک لینک در سئو مهم است؟

بک لینک‌ها از گذشته یک عامل بسیار تاثیرگذار در الگوریتم‌های موتورهای جستجو بوده‌اند. توسعه دهندگان موتورهای جستجو متوجه شدند که اگر بسیاری از منابع با کیفیت به یک صفحه خاص پیوند داده شوند، به این معنی است که آن صفحه ارزشمند و قابل اعتماد است.

ارزش لینک

ارزش لینک (Link equity) اصطلاح برای توصیف قدرتی است که یک صفحه از طریق یک پیوند به صفحه دیگری منتقل می کند.

پیج رنک گوگل (Google PageRank)

در گذشته، گوگل الگوریتمی به نام PageRank ایجاد کرد تا کیفیت و کمیت بک‌لینک‌ها را در سیستم رتبه‌بندی خود گنجانده و اهمیت نسبی صفحات وب را در نتایج جستجو تشخیص دهد.

سه عاملی که بر رتبه صفحه تأثیر می‌گذارند عبارتند از:

  • تعداد بک لینک‌ها: هر چه صفحه بک لینک بیشتری داشته باشد، بهتر است.
  • تعداد پیوندها در صفحه پیوند: ارزش پیوند بین تمام صفحاتی که از صفحه لینک شده‌اند توزیع می‌شود.
  • پیج رنک صفحه لینک دهنده: یک بک لینک از صفحه‌ای با رتبه بالاتر، ارزش لینک بیشتری را منتقل می‌کند.

متریک رتبه صفحه

الگوریتم PageRank را با معیار قدیمی به همین نام که توسط گوگل برای نمایش رتبه صفحات از ۰ تا ۱۰ استفاده می‌شد اشتباه نگیرید. این دو یکی نیستند. در حالی که متریک PageRank متوقف شد، الگوریتم PageRank همچنان بخشی از رتبه‌بندی گوگل است.

انواع لینک

لینک‌ها را می توان به دسته‌های مختلف طبقه بندی کرد. در ادامه ابتدایی ترین حالت را به شما خواهیم گفت.

لینک‌های داخلی در مقابل لینک‌های خارجی

لینک داخلی پیوندی از یک صفحه به صفحه دیگر در همان وب سایت است، در حالی که پیوند خارجی پیوندی از یک سایت به وب سایت دیگر است.

لینک‌های Nofollow

لینک nofollow پیوندی است که دارای ویژگی rel=”nofollow” در کد HTML خود است. این تگ در سال ۲۰۰۵ توسط گوگل معرفی شد و به موتورهای جستجو می‌گوید ارزش لینک صفحه را به صفحه پیوند داده شده منتقل نکنند. مواردی که می‌توان از ویژگی nofollow استفاده کرد عبارتند از:

  • لینک در بخش نظرات سایت: به مبارزه با اسپم کامنت‌ها کمک می‌کند. زیرا لینک‌های موجود در بخش نظرات سایت را کم ارزش می‌کند.
  • لینک‌های اسپانسر و تبلیغاتی: با ویژگی nofollow، قوانین گوگل در مورد خرید بک لینک را نقض نخواهید کرد.
  • پیوندهایی به وب سایت‌هایی که نمی‌خواهید آن‌ها را تأیید کنید: گاهی اوقات لازم است به صفحاتی که نمی خواهید تأیید کنید پیوند دهید.

توجه: از نظر فنی، چیزی به نام بک لینک "dofollow" وجود ندارد زیرا هیچ پارامتر "dofollow" وجود ندارد. این اصطلاح به صورت محاوره ای برای متمایز کردن پیوندهایی استفاده می‌شود که ارزش لینک را در مقابل لینک‌های nofollow قرار می‌دهند.

پروفایل لینک (Link Profile)

پروفایل لینک یکی دیگر از اصطلاحات مهم سئو است که باید بدانید. این اصطلاح برای توصیف تمام لینک‌هایی که به وب سایت شما لینک می‌کنند استفاده می‌شود. کیفیت پروفایل لینک شما به طور مستقیم با رتبه بندی شما در ارتباط است.

یک پروفایل لینک خوب چگونه است؟

  • متنوع: یک پروفایل لینک سالم، ترکیبی از انواع مختلف پیوندها (اعم از استاندارد و نوفالو) و انکر تکست‌های ارگانیک است.
  • بک لینک‌های با کیفیت: یک پروفایل لینک خوب شامل بک لینک با کیفیت از وب سایت‌های مرتبط است.

توجه: تعداد زیاد لینک بی‌کیفیت از وب سایت‌های اسپم در بهترین حالت توسط موتورهای جستجو نادیده گرفته می‌شوند و در بدترین حالت به وب سایت شما آسیب می‌رسانند.

انکر تکست (Anchor Text) چیست؟

انکر تکست بخشی قابل مشاهده و قابل کلیک از یک لینک است. این متن به خزنده ها کمک می‌کند تا بدانند صفحه پیوند داده شده در مورد چیست.

اگر صفحات بیشتری با عبارات مشابه در انکر تکست‌ها به شما پیوند می‌دهند، ممکن است به شما در رتبه‌بندی این عبارات در موتورهای جستجو کمک کند. این بدان معنا نیست که باید سعی کنید به هر قیمتی متن‌ انکر تکست‌های کلیدی مشابه داشته باشید. برعکس، شما باید بسیار مراقب باشید و ترکیبی طبیعی از انواع مختلف انکر تکست داشته باشید. هر گونه تلاش آشکار برای دستکاری انکر تکست پیوندهای شما ممکن است توسط گوگل شناسایی و منجر به جریمه شدن شما شود.

ویژگی‌های بک لینک ارزشمند

همه بک لینک‌ها مثل هم ساخته نمی‌شوند. علاوه بر تفاوت‌های آشکار بین لینک‌های داخلی و خارجی و لینک‌های استاندارد در مقابل لینک‌های nofollow، دو بک لینک ممکن است بر اساس بسیاری از عوامل دیگر ارزش متفاوتی داشته باشند.

یک بک لینک زمانی ارزشمند محسوب می‌شود که ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

۱- مرتبط باشد: یک بک لینک ارزشمند به صورت موضوعی با سایت شما مرتبط است. این بدان معناست که صفحه پیوند دهنده باید در مورد موضوع مشابه یا مشابه صفحه پیوند داده شده باشد.

۲- بک لینک از یک وب سایت معتبر باشد: هر چه سایتی که به شما بک لینک می‌دهد معتبرتر باشد، بک لینک ارزشمندتری دارید.

۳- یونیک باشد: منحصر به فرد بودن (Unique) یک بک لینک را می‌توان در سطوح مختلف مورد بحث قرار داد:

الف) سطح وب سایت: بک لینک از وب سایتی که قبلا به شما لینک نداده معمولاً از سایتی که قبلاً به شما پیوند داده ارزشمندتر است. بهتر است ۱۰ بک لینک از ۱۰ وب سایت مختلف داشته باشید تا ۵۰ بک لینک از یک سایت.

ب) سطح صفحه: اگر دو لینک از یک صفحه دارید، لینکی که اول ظاهر می‌شود ممکن است ارزش بیشتری نسبت به دومی داشته باشد.

ج) تعداد پیوندهای دیگر: رتبه صفحه به طور مساوی در بین صفحات پیوند داده شده توزیع می‌شود. بنابراین تفاوت زیادی بین بک لینک از صفحه ای که به ۳ منبع لینک می‌دهد و بک لینک از صفحه ای که به ۳۰ منبع لینک می‌دهد، وجود دارد.

۴- در بالای صفحه باشد: یک لینک با کیفیت لینکی است که می‌تواند برای شما ترافیک به ارمغان بیاورد. به عبارت دیگر، بک لینک بالای مقاله بهتر از بک لینک در پایین است. و بک لینک پایین مقاله بهتر از بک لینک موجود در فوتر یا ستون کناری است.

۵- دارای انکر تکست مرتبط باشد: انکر تکست نقش مهمی در لینک سازی دارد. یک بک لینک با انکر تکست مرتبط با صفحه لینک شده، ارزشمندتر از لینکی است که دارای انکر نامربوط یا عمومی است.

آیا باید لینک سازی کنید؟

در دنیای ایده‌آل، تنها چیزی که برای کسب بک لینک‌های با کیفیت نیاز دارید، ایجاد محتوای عالی است. واقعیت کمی پیچیده تر است: دریافت بک لینک‌های با کیفیت بدون تلاش بیشتر از طرف شما بسیار سخت است. مخصوصا برای وب سایت‌های جدید. کسب رتبه خوب سئو بدون بک لینک بسیار سخت است. مخصوصا برای وب سایت‌های جدید.

به همین دلیل لینک سازی بخش بزرگی از سئو است. اما این موضوع کمی هم بحث برانگیز است. مخصوصا که گوگل طرفدار دستکاری PageRank سایت شما نیست.

تکنیک‌های زیادی وجود دارد که می‌تواند به شما در دریافت بک لینک کمک کند و در عین حال برای کاربران ارزشمند باشد.

آیا باید برای سئو بک لینک بخرید؟

اکنون خرید بک لینک یک موضوع کاملا متفاوت است. اکثر کارشناسان سئو به شما خواهند گفت که خرید بک لینک ارزش ندارد. دو عیب اصلی خرید بک لینک وجود دارد:

  • خطرناک است: خرید بک لینک از نظر گوگل یک خلاف بزرگ است و اگر متوجه شود، جریمه (پنالتی Penalty) دریافت خواهید کرد، چیزی که وب سایت شما را می‌تواند نابود کند.
  • گران است: یک بک لینک با کیفیت پرهزینه است. 

پنالتی گوگل چیست

پنالتی گوگل چیست؟

با این حال، صنعت فروش لینک کاملا پرطرفدار است و خرید بک لینک یک روش بسیار معمول است.

تصمیم نهایی با شماست. فقط به یاد داشته باشید که خرید بک لینک یک استراتژی بسیار پرمخاطره است که ممکن است در دراز مدت نتیجه‌ای برای سایت شما نداشته باشد.

نکات مهم در لینک سازی

این نکات ضروری را هنگام لینک سازی خود در نظر داشته باشید:

۱- همیشه کیفیت لینک را از دیدگاه بلندمدت ارزیابی کنید: فقط پیوندهایی ایجاد کنید که بیشترین شانس کارکرد در دراز مدت داشته باشند. دو دلیل پشت این موضوع وجود دارد:

  • اولا، برای سایت شما بسیار مفیدتر است که پیوندهای بلندمدت را در سایت های باکیفیت به دست آورید زیرا می‌توانند در طول زمان ارزش آنها را افزایش دهند.
  • دوم، پیوندها باید به شما کمک کنند تا به گوگل ثابت کنید که یک برند قابل اعتماد هستید، و لینک‌های سایت‌های متوسط به شما اجازه نمی‌دهند به آن موقعیت برسید.

۲- پروفایل لینک خود را تا حد امکان متنوع نگه دارید: ما مواردی را دیده‌ایم که در آن بازاریابان آنقدر روی ایجاد انواع خاصی از لینک متمرکز شده‌اند که بقیه گزینه‌های خود را نادیده گرفته‌اند. می‌توان گفت این یکی از روش‌هایی است که یک سایت به راحتی پنالتی می‌شود یا حداقل گوگل در مورد ساخت لینک غیرطبیعی مشکوک می‌کند. محدود بودن و واضح بودن بیش از حد در مورد پیوندهای مصنوعی منجر به افت رتبه و در نتیجه از دست دادن ترافیک می‌شود. یک استراتژی لینک سازی خوب باید همیشه شامل راه‌های مختلفی برای دریافت لینک باشد، و پروفایل بک لینک شما را تا حد ممکن متنوع نگه و در عین حال مرتبط نگاه دارد.

استراتژی لینک سازی

تکنیک‌های لینک‌سازی و نکات زیادی وجود دارند. در این آموزش سئو، ما ۳ استراتژی رایج را که بسیار خوب کار می‌کنند، را بررسی می‌کنیم.

محتوای قابل پیوند

طبیعی ترین تکنیک لینک سازی، ایجاد یک محتوای منحصر به فرد و ارزشمند است که بک لینک جذب می‌کند. گام بعدی این است که وب سایت‌هایی را پیدا کنید که ممکن است بخواهند به شما پیوند دهند و با آنها تماس بگیرید. اگر محتوای شما واقعا عالی و منحصربه‌فرد است ممکن است دیگران خودشان به شما لینک دهند یا آن را در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند.

پست مهمان

پست مهمان (یا وبلاگ‌نویسی مهمان) قطعاً محبوب ترین تکنیک لینک‌سازی است. وبلاگ نویسی مهمان چگونه کار می کند؟ نویسنده از سایت A یک پست مهمان برای سایت B می‌نویسد. این پست حاوی پیوندی به وب سایت A است. سایت B یک محتوای رایگان دریافت می‌کند و سایت A یک بک لینک رایگان دریافت می‌کند.

اسکن بک لینک رقبا

اسکن پروفایل لینک رقبای شما یک راه عالی برای یافتن وب سایت‌هایی است که ممکن است مایل به پیوند به سایت شما هم باشند. سایت رقبای خود را اسکن کنید و ببینید از چه سایت‌هایی بک لینک دریافت کرده‌اند. سپس خودتان با آن‌ها تماس گرفته و درخواست بک لینک کنید.

آنالیز و متریک سئو

در آخرین بخش از آموزش سئو، ما نگاهی به ابزارها و معیارهای تجزیه و تحلیل داده‌های ضروری خواهیم داشت که هر صاحب وب سایت باید آنها را شناخته و مورد استفاده قرار دهد. تجزیه و تحلیل وب سایت بخش مهمی از بهینه سازی موتورهای جستجو (سئو) است.

آنچه اندازه‌گیری می‌شود بهبود می‌یابد! استفاده از ابزارهای مناسب برای ردیابی و تجزیه و تحلیل عملکرد وب سایت به شما کمک می‌کند به سوالات مهم سئو مانند موارد زیر پاسخ دهید:

  • برای چه کلمات کلیدی در گوگل رتبه به دست می‌آورید؟
  • نرخ کلیک صفحات شما در نتایج جستجو چقدر است؟
  • بازدیدکنندگان شما از کدام کشورها می‌آیند؟
  • کدام کانال ها بیشترین ترافیک را برای شما به وجود می‌آورند؟
  • نحوه تعامل بازدیدکنندگان با صفحات شما چطور است؟
  • پربازدیدترین صفحات شما کدامند؟

کنسول جستجوی گوگل (Google Search Console)

کنسول جستجو یک ابزار آنلاین رایگان ارائه شده توسط گوگل است که به مدیران وب‌سایت‌ها کمک می‌کند عملکرد سایتشان را در جستجوی گوگل مشاهده کرده وب‌سایت‌هایشان را بهینه کنند. کنسول جستجوی گوگل یک ابزار ضروری است که به سختی می‌توان جایگزینی برای آن پیدا کرد و هر مدیر وب سایتی و سئوکار باید از آن استفاده کند. کنسول گوگل به شما مجموعه ای از ابزارها می‌دهد تا با داشتن یک نمای کلی از عملکر سایت، به گزارش‌های مهم دسترسی پیدا کرده و به آن‌ها رسیدگی کنید.

گوگل آنالتیکس (Google Analytics)

گوگل انالتیکس یک ابزار تجزیه و تحلیل وب سایت رایگان است که ترافیک وب سایت و رفتار کاربران را ردیابی و گزارش می‌کند. این یک ابزار قدرتمند که حجم زیادی از داده‌های مفید را ارائه می‌دهد. مشکل این است که بسیاری از مبتدیان سئو هنگام باز کردن حساب GA خود احساس گمراهی و غرق شدن می‌کنند. این امر کاملا طبیعی است گزارشات، معیارهای، نمودارهای مختلف بسیار زیاد و ناوبری پیچیده‌ای در گوگل آنالتیکس قابل مشاهده است.

نکات و بهترین روش‌های آنالیز سئو

در این بخش قصد داریم تا به نکات و روش‌هایی که برای آنالیز باید به آن‌ها توجه کرد بپردازیم. به جزئیات ابزارها نمی‌پردازیم چراکه آموزش آن‌ها خود نیازمند چندین مقاله جداگانه است. بلکه اینجا کلیات را بیان می‌کنیم تا با آن‌ها آشنا شوید.

پیشرفت کلی سایت در سئو را مشاهده کنید، جزئیات را بررسی کنید

عملکرد سئو سایت شما به احتمال زیاد روز به روز در نوسان خواهد بود. به همین دلیل است که همیشه خوب است به جای وسواس در مورد هر تغییر کوچک روزانه، به تصویر بزرگتر نگاه کنید. از سوی دیگر، اگر تغییری پیش‌بینی نشده باشد، تقریباً هرگز نمی‌توانید از گزارش‌های پیش‌فرض نتیجه‌گیری کنید. اولین قانون آنالیز سئو این است که همیشه تا آنجا که ممکن است برای یافتن علت اصلی کاوش کنید.

متریک‌های سئو را درک کنید

به یاد داشته باشید که لازم نیست تمام متریک‌ها (معیارها) را همیشه آنالیز کنید، اما خوب است که یک نمای کلی از معنای آنها داشته باشید تا از تفسیر نادرست داده‌ها جلوگیری کنید.

هشدارها را تنظیم کنید تا از هرگونه تغییر چشمگیر مطلع شوید

اکثر ابزارهای تحلیلی و آنالیز ئو به شما امکان می‌دهند هشدارهای ایمیلی را تنظیم کنید که در صورت وقوع شرایط خاص به شما اطلاع دهند. این یک راه عالی برای مطلع شدن از هرگونه تغییر چشمگیر بدون صرف تمام وقت برای چسباندن به صفحه نمایش با جداول داده است. به عنوان مثال کنسول جستجوی گوگل می‌تواند شما را از این موضوع به خوبی مطلع کند.

سخن پایانی

همانطور که در این آموزش ۰ تا ۱۰۰ سئو مشاهده کردید، یادگیری سئو نیازمند تمرین و صرف زمان است. این آموزش کاملا رایگان در اختیار شما قرار گرفت، اما باید بیشتر روی جزئیات کار کنید. ابزارها را بشناسید و به درستی به کار ببرید. توجه کنید ابزارهای زیادی برای سئو وجود دارد. یک اشتباه بزرگ این است که همواره به دنبال ابزار باشیم. زمانی که ابزارهای سئو بیش از اندازه زیاد می‌شوند، دچار اشتباهات هولناک می‌شویم. بهتر است چند ابزار مطمئن و قابل اعتماد استفاده کنید و وقتتان را روی موضوعات مهم بگذارید. امیدواریم اکنون راحت بتوانید پاسخ دهید که سئو چیست؟