Your browser does not support JavaScript!
طراحی سایت فروشگاهی
طراحی سایت شرکتی
طراحی سایت شخصی
مشاوره رایگان
هاستینگ چیست؟

هاستینگ، هاست، میزبانی وب و یا Housting دقیقا چیست؟ امروز قصد داریم تا از صفر تا صد درباره هاستینگ، انواع آن، تفاوت‌ها و نکات مختلف آن برایتان بگوییم. اگر به دنبال طراحی سایت هستید، خرید هاستینگ از اولین نیازهای شما است. پس برای آشنایی بیشتر، با ما همراه باشید.

هاستینگ (Housting) چیست؟

هاستینگ (Housting) یا میزبانی وب، سرویسی است که به شما این امکان را می‌دهد تا با ذخیره فایل‌ها و داده‌های آن در سرور، یک وب سایت را در اینترنت منتشر کنید. سرور یک کامپیوتر ویژه است که داده‌ها را با مرورگرهای وب مبادله می‌کند و وب سایت را به کاربران نمایش می‌دهد. میزبانی وب برای راه‌اندازی یک وب سایت قابل اعتماد و سریع که در دستگاه‌های مختلف قابل دسترسی باشد ضروری است.

هاستینگ چگونه کار می‌کند؟

سروری که وب سایت شما را میزبانی می‌کند یک رایانه فیزیکی است که به طور مداوم کار می‌کند تا سایت را همیشه در دسترس بازدیدکنندگان قرار دهد. هنگامی که برای یک سرویس میزبانی وب سایت ثبت نام می‌کنید، اساسا فضایی را در یک سرور فیزیکی اجاره می‌کنید که می‌توانید تمام فایل‌ها و داده‌های لازم برای عملکرد صحیح وب سایت خود را در آن ذخیره کنید.

هنگامی که کاربر نام دامنه شما را در نوار آدرس مرورگر خود وارد می‌کند، سرور میزبان وب تمام فایل‌های لازم برای بارگذاری وب سایت شما را منتقل می‌کند. شما می‌توانید یک وب سایت را خودتان میزبانی کنید، اما این نیاز به مهارت‌های فنی گسترده‌ای دارد و اگر حرفه‌ای نباشید چندان کار درستی نیست. میزبانی مستلزم راه‌اندازی و پیکربندی یک وب سرور از ابتدا، مانند تهیه و تنظیم تجهیزات، زیرساخت، سخت‌افزار و نرم‌افزار است. علاوه بر این، شما باید کار تعمیر و نگهداری را به صورت مداوم انجام دهید.

یک ارائه دهنده خدمات هاستینگ وب سایت تضمین می‌کند که وب سایت شما عملکرد بهینه و با پروتکل‌های امنیتی بهتری دارد. علاوه بر این، بسیاری از جنبه‌های پیچیده میزبانی وب سایت را ساده می‌کند.

انواع خدمات هاستینگ وب سایت

با وجود گزینه‌های متعدد میزبانی وب سایت، تعیین اینکه کدام یک برای وب سایت شما بهترین است می‌تواند چالش برانگیز باشد. در اینجا برخی از رایج‌ترین انواع خدمات میزبانی وب سایت آورده شده است:

هاست اشتراکی: این گزینه مقرون به صرفه‌ترین و محبوب‌ترین گزینه برای مبتدیان است. با هاست اشتراکی، سرور و منابع آن را با وب سایت‌های دیگر به اشتراک می‌گذارید. این بدان معنی است که عملکرد وب سایت شما ممکن است تحت تأثیر سایر وب سایت‌های روی همان سرور قرار گیرد. با این حال، هاست اشتراکی برای وب سایت‌های کوچک تا متوسط که نیازی به سفارشی‌سازی یا منابع زیادی ندارند، مناسب است.

میزبانی سرور خصوصی مجازی (VPS): این گزینه پیشرفته‌تر و انعطاف‌پذیرتر از میزبانی مشترک است. با میزبانی VPS، شما فضای مجازی خود را روی یک سرور دارید که به چند بخش تقسیم شده است. می‌توانید تنظیمات سرور خود را سفارشی کرده و نرم‌افزار نصب کنید. میزبانی VPS برای وب‌سایت‌هایی که به کنترل و مقیاس‌پذیری بیشتری نیاز دارند یک انتخاب ایده‌آل است.

هاستینگ ابری (Cloud): این یک گزینه مدرن و نوآورانه است که از چندین سرور برای میزبانی وب‌سایت شما استفاده می‌کند. با میزبانی ابری، فایل‌ها و داده‌های وب‌سایت شما در شبکه‌ای از سرورها توزیع می‌شوند که با هم به عنوان یک سیستم کار می‌کنند. این موضوع بدان معنی است که وب سایت شما می تواند ترافیک بالا را مدیریت کند  به نسبت سریعتر بارگذاری شود. هاست ابری برای وب سایت‌هایی که نیاز به دسترسی و قابلیت اطمینان بالایی دارند مناسب است.

میزبانی وردپرس: این یک گزینه تخصصی برای وب سایت‌هایی است که از وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوا (CMS) استفاده می‌کنند. هاست وردپرس عملکرد، امنیت و پشتیبانی بهینه‌ای را برای وب سایت‌های وردپرسی ارائه می‌دهد. میزبانی وردپرس بسته به میزان کمکی که برای وب سایت خود نیاز دارید، می‌تواند به اشتراک گذاشته یا مدیریت شود.

وردپرس

هاست اختصاصی: این گزینه گران‌ترین و قدرتمندترین گزینه موجود است. با هاست اختصاصی، شما یک سرور کامل و منابع آن را برای خود دارید. می‌توانید سرور خود را هر طور که می‌خواهید پیکربندی کنید و هر نرم‌افزاری را که نیاز دارید روی آن نصب کنید. هاست اختصاصی برای وب سایت‌هایی که به حداکثر کارایی، امنیت و سفارشی‌سازی نیاز دارند عالی است.

چگونه بهترین ارائه دهنده خدمات هاستینگ را انتخاب کنیم؟

هنگام انتخاب ارائه دهنده خدمات میزبانی وب سایت برای وب سایت خود، باید عوامل زیادی را در نظر بگیرید. در اینجا به برخی از مهمترین آنها اشاره می کنیم:

کنترل پنل: کنترل پنل (Control Panel) رابطی است که به شما امکان می دهد تنظیمات، فایل‌ها، حساب های ایمیل، پایگاه های داده و موارد دیگر وب سایت خود را مدیریت کنید. یک کنترل پنل خوب باید کاربرپسند، بصری و دارای ویژگی‌های غنی باشد. برخی از محبوب‌ترین کنترل پنل ها عبارتند از: cPanel، Plesk و DirectAdmin.

آپتایم سرور: این درصد زمانی است که وب سایت شما آنلاین و در دسترس بازدیدکنندگان است. آپتایم بالا به این معنی است که وب سایت شما قابل اعتماد است و به ندرت خرابی را تجربه می‌کند. آپ تایم کم به این معنی است که وب سایت شما مستعد خطا و وقفه است. شما باید به دنبال هاستینگی باشید که حداقل ۹۹٪ آپتایم را تضمین کند.

مشخصات فنی: ویژگی‌ها و منابعی که میزبان وب شما برای وب سایت شما فراهم می‌کند، مانند فضای دیسک، پهنای باند، CPU ،RAM، گواهینامه‌های SSL، پشتیبان‌گیری و غیره.

نظرات آنلاین: بازخوردها و رتبه‌بندی‌های سایر مشتریانی که از خدمات میزبان وب استفاده کرده‌اند را بررسی کنید. بررسی‌های آنلاین می‌تواند به شما کمک کند تا ایده‌ای از شهرت، کیفیت، خدمات مشتری و پشتیبانی میزبان وب داشته باشید. شما باید به دنبال هاستینگی باشید که اکثرا نظرات مثبتی از کاربران دریافت کرده است.

امنیت: سطح محافظتی که هاستینگ برای وب سایت شما در برابر حملات سایبری، بدافزار، هرزنامه و غیره ارائه می‌دهد. امنیت برای حفظ یکپارچگی و اعتبار وب سایت بسیار مهم است. شما باید به دنبال هاستینگی باشید که ویژگی‌های امنیتی مانند فایروال، آنتی‌ویروس، رمزگذاری و غیره را ارائه دهد.

پشتیبانی ۲۷/۷ مشتری: این در دسترس بودن و پاسخگویی کارکنان میزبان وب برای کمک به شما در مورد هر گونه مشکل یا سؤالی که ممکن است در مورد وب سایت خود داشته باشید. پشتیبانی مشتری برای حل مشکلات و اطمینان از عملکرد روان وب سایت ضروری است. شما باید به دنبال هاستینگی باشید که چندین کانال ارتباطی مانند تلفن، ایمیل، چت و غیره را ارائه می‌دهد.

خدمات اضافی: ویژگی‌ها و مزایای اضافی که میزبان وب شما برای وب سایت شما ارائه می‌دهد، مانند ثبت دامنه، بازاریابی ایمیلی، ابزارهای سئو و غیره. خدمات اضافی می‌توانند به شما در بهبود عملکرد و عملکرد وب سایت کمک کنند. باید به دنبال میزبانی باشید که خدمات ارزش افزوده‌ای را ارائه دهد که مطابق با نیازها و اهداف وب سایت شما باشد.

تفاوت بین هاستینگ و دامنه چیست؟

هاستینگ و دامنه دو چیز متفاوت اما مرتبط به هم هستند که برای داشتن یک وب سایت به آنها نیاز دارید. سرویس میزبانی وب (هاست) سایت جایی است که فایل‌ها و داده‌های وب سایت را در سرور ذخیره می‌کند. دامنه آدرسی است که افراد برای دسترسی به وب سایت شما در اینترنت از آن استفاده می‌کنند.

دومین چیست

برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید: دومین چیست؟

شما می‌توانید یک دامنه و یک هاستینگ را از یک یا دو ارائه دهنده خدمات خریداری کنید (از یکی هاست را بخرید و از دیگری دامنه). توجه کنید که در هر دو حالت شما باید با تنظیمات سرورهای نام دامنه (DNS)، دامنه را به سرویس هاست متصل کنید. به این ترتیب، هنگامی که شخصی نام دامنه شما را در مرورگر خود تایپ می‌کند، به سرویس میزبانی وب سایت شما هدایت می‌شود و سایت را مشاهده خواهد کرد.

سوالات متداول میزبانی وب سایت چیست؟

در اینجا چند سوال متداول در مورد میزبانی وب سایت وجود دارد:

آیا خرید هاست ضروری است؟

بله، اگر می‌خواهید یک وب سایت در اینترنت داشته باشید، خرید هاست ضروری است. هاست جایی است که فایل‌ها و داده‌های وب سایت خود را در سروری که به اینترنت متصل است ذخیره می‌کنید. بدون هاست، وب سایت شما به صورت آنلاین برای کسی قابل مشاهده یا در دسترس نخواهد بود.

آیا می‌توانم وب سایت خود را به صورت رایگان میزبانی کنم؟

بله، شما می‌توانید وب سایت خود را به صورت رایگان میزبانی کنید، اما برخی از اشکالات و محدودیت‌ها وجود دارد. میزبانی رایگان معمولا با فضای دیسک، پهنای باند، امنیت، عملکرد و پشتیبانی کم همراه است. میزبانی رایگان همچنین اغلب تبلیغات را در وب سایت شما نمایش می‌دهد یا نمی‌توانید یک دامنه دلخواه داشته باشید. به صورت کلی هاست رایگان برای وب سایت‌های حرفه‌ای یا تجاری توصیه نمی‌شود. 

هزینه میزبانی وب سایت چقدر است؟

هزینه میزبانی وب سایت به عوامل مختلفی بستگی دارد، مانند نوع خدمات میزبانی، امکانات و منابع مورد نیاز، ارائه دهنده‌ای که انتخاب می‌کنید و غیره.

هاستینگ رایگان چگونه کار می‌کند؟

هاست رایگان با ارائه مقدار محدودی فضا و منابع در سروری که چندین وب سایت را به صورت رایگان میزبانی می‌کند، کار می کند. میزبانی وب رایگان با نمایش تبلیغات در وب سایت شما یا گرفتن هزینه برای ویژگی‌ها و خدمات اضافی از شما درآمد کسب می‌کند. میزبانی وب رایگان برای وب سایت‌های جدی یا حرفه‌ای مناسب نیست. به یاد داشته باشید، اگر هزینه اندک خرید هاستینگ برای داشتن یک کسب و کار اینترنتی را بیش از اندازه بدانید، نمی‌توانید کسب و کاری موفق راه‌اندازی کنید. این حداقل هزینه‌ای است که باید برای کسب و کار اینترنتی پرداخت کرد.

مطالب کاربردی و مفید: